Lysets Dag sætter fokus på lys for mennesker

Er meget lys altid godt, eller kan det også blive for meget af det gode? Det vil man blandt andet få svar på, når Lysets Dag 2015 løber af stablen.
I år er det ottende gang, at Lysets Dag afholdes. Foto: Colourbox.
I år er det ottende gang, at Lysets Dag afholdes. Foto: Colourbox.

Begrebet “Human Centric Lighting” vinder mere og mere indpas. På dansk kan man kalde det “lys og menneske”, og det er også blevet titlen på Lysets Dag 2015, hvor lysdesign er i centrum med inddragelse af både døgnrytme, visuel skarphed, humør, produktivitet og bæredygtighed.

Konferencen, der er arrangeret af Dansk Center for Lys, vil byde på nogle af de mest vidende oplægsholdere fra ind- og udland, og man kan blandt andet møde hjerneforsker Peter Lund Madsen, som vil fortælle om lyset og hjernen – herunder hvordan hjernen reagerer på lys, og om meget lys altid er godt, eller om det er muligt at overdosere lyset.

Den britiske lyskapacitet Peter R. Boyce – kendt fra bogen Human Factors in Lighting – vil også være til stede, og den tyske arkitekt Thomas Schielke vil fortælle om lysets visuelle kvaliteter med udgangspunkt i lysdesign-pionererne Richard Kelly og William Lam.

På udstillingen kan man også se de nyeste produkter og løsninger med relation til Human Centric Lighting.

Målgruppen for Lysets Dag er arkitekter, lysdesignere, ingeniører, elinstallatører, kommuner, sundhedssektoren, producenter og alle andre med professionel interesse i lys.

Konferencen finder sted på Lokomotivværkstedet i København den 30. september 2015.

Relateret indhold