Tendens: Ejendomsinvesteringer rykker mod vest

Der er stor konkurrence om ejendomsprojekterne i København, og derfor søger flere og flere investorer mod provinsen.
AP Pension bygger blandt andet luksuslejligheder i Vejle i samarbejde med Legofamiliens investeringsselskab Kirkbi. . Foto: Colourbox.
AP Pension bygger blandt andet luksuslejligheder i Vejle i samarbejde med Legofamiliens investeringsselskab Kirkbi. . Foto: Colourbox.

AP Pension har droppet byggeprojekter i København og skal nu bygge ejendomme for en halv milliard kroner i tre jyske byer. Det skriver Finans.

– Vi vil gerne lave investeringer andre steder end i København. Og vi oplever, at der er mange andre steder i landet, som rykker, siger administrerende direktør Søren Dal Thomsen til Finans.

Det oplyses, at pensionsselskabet for eksempel har skrevet kontrakter om at bygge nye erhvervsejendomme til Mærsk og Dong Energy i Esbjerg. Derudover nævnes også et byggeri for Siemens Wind Power i Sønderborg, ligesom pensionsselskabet også står bag luksuslejligheder i Vejle i samarbejde med Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi.

Generel tendens

Det lader i øvrigt til, at AP Pension på ingen måde er alene. I hvert fald har Finans talt med Ejendomsforeningen Danmark, der repræsenterer investorerne. De fortæller, at flere provinsbyer nu får andel i de ejendomsmilliarder, som ellers i de seneste år er skyllet ind over København.

– Det er en tendens, man kommer til at se i stadig større udstrækning. Under krisen var fokus lagt primært i København, en lille smule i Aarhus og en lille smule i Aalborg. Alt andet var nærmest uinteressant. Men i kraft af, at investeringslysten vender tilbage, så begynder investorerne at se sig om efter ejendomme andre steder, siger Torben Christensen, administrerende direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Relateret indhold