Troen på fremtiden daler

Håndværksrådets seneste konjunkturanalyse viser, at de små og mellemstore virksomheder tvivler mere på dansk økonomi end ved samme tid sidste år.
Håndværksrådets seneste konjunkturanalyse viser, at de små og mellemstore virksomheder ikke har megen tiltro til fremtiden. Foto: Colourbox.
Håndværksrådets seneste konjunkturanalyse viser, at de små og mellemstore virksomheder ikke har megen tiltro til fremtiden. Foto: Colourbox.

De små og mellemstore byggevirksomheder forventer tyndere ordrebøger og lavere beskæftigelse i 2015. Det viser Håndværksrådets seneste konjunkturanalyse fra december 2014.

Her vurderer SMV’erne deres egen virksomeheds økonomi værende værre end både sidste kvartal og sidste år, og den overvejende del af SMV’erne forventer at have færre medarbejdere ansat i næste kvartal.

Ifølge Håndværksrådet er faldet i optimismen fra tredje til fjerde kvartal ikke nogen overraskelse, men til gengæld er faldet større end det har været de seneste to år.

– Det er stadigvæk brug for nye vækstinitiativer fra politisk side. Slutningen af 2014 har været ekstra travl for mange byggevirksomheder, blandt andet på grund at udløbet af Boligjobordningen. Men selvom det har været en god december for mange byggevirksomheder, får de en meget mager januar. Derfor er det vigtigt at understrege, at der stadigvæk er brug for initiativer, der kan understøtte væksten i den nye år, siger Jacob Thiel, cheføkonom i Håndværksrådet.

Relateret indhold