Taasinge Elementer lukker sin fabrik i Sindal i Nordjylland og samler produktionen i Danmark ved hovedkvarteret på Tåsinge.
– Det er en tung beslutning for os at lukke fabrikken i Sindal og sige farvel til nogle gode, loyale medarbejdere, som vi sætter stor pris på. Men det er samtidig den rigtige beslutning for Taasinge Elementer som virksomhed, siger CEO Morten Walsted.
– Vi står midt i en strategisk omstilling, hvor det er nødvendigt for os at tilpasse kapaciteten, tilføjer han.
Taasinge Elementers CEO siger tak for nu
Morten Walsted kom i foråret 2024 til virksomheden i en nyoprettet stilling som COO og overtog få måneder senere posten som CEO for at fuldføre den strategiske omstilling af virksomheden.
Det er en proces, der tager tid, fortæller han, og derfor tyder alt også på, at Taasinge Elementer komme ud med et nyt større underskud, når regnskabsåret 2024 afsluttes om godt to måneder:
– Vi har analyseret hele organisationen og har nu et klart billede af, hvad der skal til for at genskabe den økonomiske balance. Her er lukningen af Afd. Nord i Sindal et stort skridt på vejen. Det er en bunden ledelsesopgave at sørge for, at Taasinge Elementer er en virksomhed, der både leverer byggeri i en høj kvalitet, som kunderne kan have tillid til, og som samtidig har en sund økonomi, siger Morten Walsted.
Konkurser kostede Taasinge Elementer dyrt – ny strategi skal forbedre 2024 markant
Der indledes nu forhandlinger mellem ledelse og medarbejderrepræsentanter om rammer og vilkår for nedlukningen. Der er 35 timelønnede medarbejdere og seks funktionærer på fabrikken i Sindal, der har til huse i lejede lokaler.
Det forventes, at fire af de funktionærer, som i dag har kontor i Sindal, tilbydes at fortsætte i deres nuværende stillinger fra en endnu ukendt lokation i Nordjylland.
Ensartede processer
Morten Walsted fortæller, at Taasinge Elementer i dag betjener andre kunder end for bare fem år siden, og at projekterne får større og større volumen.
Derfor skal der investeringer til, som kan gøre virksomheden i stand til at håndtere skiftende behov i markedet.
Strategien sigter mod at gøre processerne mere ensartede og industrialiserede, samtidig med at Taasinge Elementer bliver endnu mere specialiseret i sin tilgang til forskellige typer af byggerier, oplyser han.
Østjyske konkurrenter går sammen – og styrker sig til fremtidens krav
Den mest markante investering i disse år er et stort robotanlæg, der delvist automatiserer arbejdet med isolering af elementer samt tilskæring og fastgørelse af plader på fabrikken på Tåsinge.
– Vi vil gerne investere endnu mere i ny teknologi, og det er klart, at det bliver nemmere for os at lave rentable investeringer, når vi nedbringer omkostningsniveauet og skaber forudsætningerne for en bedre udnyttelse af vores kapacitet, siger Morten Walsted.
Fabrikken i Letland og datterselskabet Ringsaker Vegg- og Takelementer (RVT) i Norge fortsætter uændret.