Offentligt udbud: Landbrugsskole står klar til at blive moderne boligområde

Agroskolen i Hammerum i Herning Kommune bliver snart sat til salg i offentligt udbud. Lokalplanen fra 2023 gør det muligt at opføre rækkehuse.
Ejendommen på Hammerum Hovedgade 7 i Herning Kommune har været en væsentlig del af lokalsamfundet siden opførelsen i 1928. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.

I 2018 fusionerede Agroskolen i Hammerum med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, og nu rykker skolen ind i nye lokaler i Herningsholms campusområde.

Det giver mulighed for en ny fremtid for den markante ejendom på Hammerum Hovedgade 7, som her i efteråret bliver sat til salg i offentligt udbud.

Læs også

En by i vækst: Billund ønsker at udvide bymidten

De seneste år er både indbyggertallet og antallet af arbejdspladser vokset i Herning, og det er en udvikling, som kommune forventer fortsætter frem mod 2033, fortæller Terkel Præst Berthelsen, der er partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, som skal formidle salget af landbrugsskolen:

– Herning har i en lang årrække fokuseret på at være en attraktiv kommune for erhvervslivet for at tiltrække yderligere arbejdskraft, og det smitter selvfølgelig også af på boligsituationen i byen.

– Det er vores klare opfattelse, at den demografiske udvikling i Herning gør, at et område som Agroskolen vil være attraktiv at udvikle til både lejligheder, såvel som 1 plans rækkehuse.

Læs også

Udvikler vil forvandle træt industriområde til moderne boligkvarter

Lokalplanen fra 2023 gør det netop muligt at opføre rækkehus omkring den oprindelige del af ejendommen, da den rummer teoretiske 17.805 byggerets m2, som kan udnyttes enten ved at opføre en ny bygningsmasse eller en kombination af nybyg og renovering af eksisterende ejendomme.

Relateret indhold