Ikke så meget snak: Mipim skal bruges til erhvervsfremstød

Eftertiden vil straffe os hårdt, hvis ikke vi griber den gyldne mulighed for et massivt erhvervsfremstød på verdens største ejendomsmesse i Cannes. Selfies om sol og strand må meget gerne blive hjemme.

Indholdet på verdens største ejendomsmesse og fortællingen om den skal gerne følges ad – ellers ryger troværdigheden sig en tur. Selfies om sol og strand må derfor meget gerne blive hjemme. Det handler om noget helt andet.

Jeg vil gerne slå fast, at overskriften for den danske delegation og repræsentation i den sydfranske by er et erhvervsfremstød for den danske bygge- og ejendomsbranche – fuldstændig i stil med det netop afholdte erhvervsfremstød i Polen.

Læs også: “Et regulært gennembrud” at Mipim kommer til Danmark

Det er det, messen skal bruges til, og det er sådan, vi bør italesætte den. Messen skal være et appetitligt bord, hvor de danske virksomheder serverer det bedste, de formår bl.a. i form af virksomhedernes massive bidrag til den grønne omstilling.

Ikke mindst vores dygtige arkitekter og ingeniører skal nu helt frem på banen og vise deres innovative løsninger til gavn for alle parter i den internationale bygge- og ejendomsbranche.

Det er baggrunden for, at vi skal tilrettelægge vores deltagelse på messen på en ny måde.

Investering og fremstød

Hidtil har vores fokus været at tiltrække investeringer til København og Danmark. Den opgave må vi ikke svigte, men vi skal i højere grad benytte messen til et fremstød for de danske virksomheder.

Får deltagerne øjnene op for de mange kompetencer, de danske virksomheder har, følger investeringerne og omsætningen med. Det er ikke bare tom snak. En række pensionskasser har allerede investeret massivt i boligbyggeri i Danmark og sikret mange af de boliger, som især København har et desperat behov for.

Læs også: EU’s nye klimamål er et pænt skridt i den rigtige retning

Ikke mindst derfor et det en kæmpe fordel, at et af hovedtemaerne i Cannes vil være den globale urbane udfordring. Her har København førertrøjen på, når det kommer til blandede boligformer, der sætter rammerne for et godt liv, klimaindsats og skybrudssikring.

Internationale gæster på dansk stand

Mit mål er, at betydeligt flere internationale gæster skal besøge den danske stand i Cannes. Et af værktøjerne for at nå det mål er invitationen af direktør Héléne Chartier, bysammenslutningen C40, som holder et oplæg hos os.

Héléne Chartier er ansvarlig for programmet for ‘Sustainable Urban Planning and Architecture’. Det er naturligt, at netop det oplæg danner rammen for at vise, hvad danske virksomheder formår for den globale indsats for mere bæredygtighed, menneskelig arkitektur og godt bydesign.

Se ikke hinanden som konkurrenter

København og Aarhus har officielt meldt deres ankomst på Mipim. Aarhus er dog ikke med i det fælles fremstød. Jeg tror og håber dog, at også Aarhus Kommune går tættere ind i arbejdet med det danske erhvervsfremstød.

Læs også: ESG-kompetencer har på kort tid fået afgørende betydning

Men Danmark og danske byer er ikke alene om at repræsentere Norden. Den tidligere finske statsminister, Sanna Marin, kommer til at holde keynote åbningstalen. Hun kommer dermed til at sætte fokus på de nordiske lande fra messens første minut.

Skal messen som erhvervsfremstød virkelig batte noget og sætte tonen i debatten i de næste år, kræver det, at de danske virksomheder samarbejder. Virksomhederne skal holde op med at se hinanden som konkurrenter.

Håndslag på tættere samarbejde

Kun ved at dele data og udveksle erfaringer og ideer kan de danske virksomheder klare sig i konkurrencen. Messen er derfor en god anledning til at give håndslag på dette nødvendige og tættere samarbejde.

De seneste år har vi oplevet, at verden pludselig ryster. En flerårig pandemi efterfulgt af krig i Europa, ganske tæt på Danmarks grænser, har vist, at tingene kan ændre sig til det værre – og det ganske pludseligt.

Læs også: Sociolog: 7 megatrends vil udfordre byggebranchen

Beredskabet overfor det komplet uventede skal være en del af virksomhedernes DNA og vil i de kommende år blive en global megatrend. Også derfor skal de danske virksomheder stå sammen, stole på hinanden og dele deres data og erfaringer.

Første skridt kan meget vel være det fælles erhvervsfremstød i Cannes.

Relateret indhold