Trillinger på vej med renere kræfter og mere sikkerhed

Peugeot oplyser, at Boxer opgraderes til Euro 6D-temp og får mere sikkerhed. De samproducerede modeller Citroën Jumper og Fiat Ducato ventes at følge umiddelbart efter.
I midten af 2019 kommer kassevognsudgaven af Peugeot Boxer med renere motor og mere sikkerhedsudstyr. Foto: Peugeot.
I midten af 2019 kommer kassevognsudgaven af Peugeot Boxer med renere motor og mere sikkerhedsudstyr. Foto: Peugeot.

Den 1. september 2019 træder den såkaldte Euro 6d-temp-norm i kraft. Tilnavnet ‘temp’ betyder, at normen er en midlertidig fase i processen med at få indarbejdet den nye WLTP-målemetode i Euro-norm-systemet.

Næsten alle bilmærker er derfor optaget af at udskifte motorer eller forbedre rensesystemerne for at blive klar til den nye norm. Det gælder også Peugeot, som netop har meddelt, at de opgraderer Boxer-modellen.

Motorerne hedder i Boxer “BlueHDi” og fås med 120 og 140 hk.

Busudgaven opgraderes allerede nu, mens kassevognen får den renere motor i midten af næste år. Tidligere i år meddelte Peugeot, at de mindre varevognsmodeller Partner og Expert også opgraderes til Euro 6D-temp i 2019.

Boxer produceres på samme samlebånd som Citroën Jumper og Fiat Ducato. Fremstillingen foregår på Fiat Professionals fabrik i øst-italienske Val di Sangro – også kaldet Sevel Syd.

Derfor må det anses for åbenlyst, at Citroën og Fiat vil følge efter med lignende meddelelser om opgraderinger.

Motorsamarbejdet gælder dog kun for PSA-søstrene Boxer og Jumper. Fiat kører solo med sine egne Fiat Power Train-motorer.

Peugeot meddeler desuden, at Boxer også vil få en overhaling med nyt sikkerhedsudstyr. I denne sammenhæng kører de tre parter et tæt samarbejde. Derfor må det antages, at samme sikkerhedsudstyr vil blive tilgængeligt i alle tre modeller.

Det vil sige mulighed for automatisk nødbremse, linjevogter, skiltegenkendelse, parkeringshjælp og bakkamera.

Relateret indhold