“Vi er pavestolte”: Nordjysk arkitektfirma tiltrækker byggefaglig schweizerkniv

Lars Balle, der har færdiggjort tre byggefaglige uddannelser, er netop tiltrådt som bygherrerådgiver i arkitekt- og ingeniørfirmaet BK Nord i Aalborg.
Som ny bygherrerådgiver skal Lars Balle understøtte den store efterspørgsel på rådgivning og arkitektopgaver som Aalborg-baserede BK Nord oplever i disse år.
Som ny bygherrerådgiver skal Lars Balle understøtte den store efterspørgsel på rådgivning og arkitektopgaver som Aalborg-baserede BK Nord oplever i disse år.

Han er uddannet bygningskonstruktør, byggeøkonom og bygningssagkyndig og kommer fra en stilling som direktør i det mindre arkitektfirma Arkitekthuset Vodskov. Nu skal Lars Balle fungere som bygherrerådgiver i det vækstende, nordjyske arkitektfirma BK Nord, der blev etableret i 2009 og særligt de seneste år har været i galoperende vækst.

Lars Balle tiltrådte d. 1. april og har set frem til at blive en del af større projekter og til at få flere faggrupper at trække på i hverdagen:

– BK Nord sidder på mange spændende totalrådgivningsopgaver. Den markedsposition skal vi holde og udvikle, så vi kan forfølge strategien om at være en af de markedsførende i Nordjylland inden for bygherrerådgivning, siger han.

Øget efterspørgsel på tværfaglige rådgivning

Adm. direktør hos BK Nord René Martin Larsen fortæller, at nyansættelsen tilfører arkitektfirmaet ekstra og vigtige ressourcer.

Læs også: 3.300 kvm hus til havvandsvarmepumpe kan skilles ad efter behov

– Vi er pavestolte af at have fået Lars med ombord. Lars skal være med til at understøtte den vækstrejse, som BK Nord er på, og vores forretning bliver bare endnu bedre ved at få hans kompetencer og mange års erfaringer med på vores hold. Jeg har arbejdet sammen med ham i flere år, og han er bare knivskarp.

– Vi ser en øget efterspørgsel på vores tværfaglige rådgivning, og derfor mander vi op med gode kræfter, der kender branchen indgående og som er stærk inden for både bygherrerådgivning, projektledelse, og tværfagligt samarbejde, siger René Martin Larsen.

Vigtigt med in-house-kompetencer

Siden 2015 har Lars Balle fungeret som bygningssagkyndig for fem provstier i Nord- og Vestjylland, hvor der årligt afholdes syn med provstiernes bygningsmasse og løbende rådgives i bl.a. renoveringssager. Som bygherrerådgiver hos BK Nord skal han være kundens uvildige rådgiver i forbindelse med større byggesager.

BK Nords nye bygherrerådgiver, Lars Balle (mf.), byder velkommen af tegnestue- og kvalitetschef Kenneth Møller Jensen (tv.) og direktør René Martin Larsen.
BK Nords nye bygherrerådgiver, Lars Balle (mf.), byder velkommen af tegnestue- og kvalitetschef Kenneth Møller Jensen (tv.) og direktør René Martin Larsen.

– Hans kompetencer relateret til de kirkelige opgaver er helt i tråd med vores forretning, hvor fokus er på æstetik. Vi oplever en stigende efterspørgsel på opgaver inden for bevaringsværdige og fredede bygninger, hvorfor det også er vigtigt at have kompetencerne inden for disse områder in-house, forklarer René Martin Larsen.

Læs også: Afprøver halm, hamp, ler, kalk og træ i rækkehuse i Aalborg

Lars Balle efterlader en velkonsolideret og stærk forretning i Arkitekthuset Vodskov, som bliver drevet videre i samme ånd som tidligere. Fremover forventer Lars Balles tidligere og nuværende arbejdsgiver at samarbejde på flere projekter.

Relateret indhold