Social dumping tages med i konkurrencerapport

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt fortæller, at der er bred opbakning i både venstre og højre side af parlamentet til at sætte ind mod social dumping.
Når EU-Parlamentet samles i marts for at stemme om Konkurrencerapporten, kommer den med stor sandsynlighed til for første gang at indeholde et afsnit om social dumping. Foto: Colourbox.
Når EU-Parlamentet samles i marts for at stemme om Konkurrencerapporten, kommer den med stor sandsynlighed til for første gang at indeholde et afsnit om social dumping. Foto: Colourbox.

Når EU-Parlamentet samles i marts for at stemme om Konkurrencerapporten, kommer den med stor sandsynlighed til for første gang at indeholde et afsnit om social dumping.

Det fortæller Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti til Dagens Byggeri.

Han er “rapporteur” på EU’s konkurrencepolitik og dermed hovedforfatter til den konkurrencerapport, der skal forelægges i parlamentet i marts:

– Rapporten skal beskrive de udfordringer og arbejdsopgaver, som Kommissionen skal beskæftige sig med de kommende år i forhold til konkurrencepolitikken. Det er Margrethe Vestager, der er konkurrencekommissær. Det er lykkedes at få nogle formuleringer med om, at social dumping skal tages op som et tema. Nu håber jeg så, at det stemmes igennem i parlamentet i marts, siger Morten Messerschmidt til Dagens Byggeri.

Konkurrenceforvridende

Han understreger, at der er fokus på social dumping i mange andre EU-lande end Danmark, og måske overraskende nok i både øst og vest:

– I Vesteuropa fordi man er optaget af, at social dumping udkonkurrerer landenes egne arbejdstagere, og i Østeuropa fordi man er opmærksom på, at nogle af deres arbejdstagere snydes for de penge, de skulle have i Vesteuropa. Derfor lykkedes det at få flere formuleringer ind i min rapport med bred opbakning fra både højre og venstre side af parlamentet. Bliver det vedtaget, betyder det i praksis, at Kommissionen fremadrettet skal betragte social dumping som konkurrenceforvridende. Det betyder også i forhold til den måde, Strukturfondsmidlerne har været brugt på i forhold til at udflytte virksomheder fra Vesteuropa til Østeuropa, skal høre op. Der er ting, der trækker i den rigtige retning. Selvfølgelig kan jeg ikke foregøgle, at alle problemer er løst, men vi leverer en del af varen, siger Morten Messerschmidt.

Relateret indhold