Ny brancheforening er en realitet

Danske Bygningskonsulenter er navnet på en ny brancheforening for energikonsulenter og huseftersynseksperter. Bestyrelsen er netop blevet valgt.
Der var klar opbakning ved etableringen af en ny og bredere rådgiverorganisation kaldet Danske Bygningskonsulenter.  Foto: Colourbox.
Der var klar opbakning ved etableringen af en ny og bredere rådgiverorganisation kaldet Danske Bygningskonsulenter. Foto: Colourbox.

Med et pænt og engageret fremmøde fik Danske Bygningskonsulenter valgt en bestyrelse på syv personer, der nu skal opbygge den nye rådgiverorganisation inden for byggeri og energiteknik. Bestyrelsen skal i første omgang arbejde med en plan for foreningens kommende fokusområder. Det oplyser Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Det var med Tommy Glindvad, den tidligere formand for Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter (BfBE), ved roret, at baggrund og formål med den nye forening blev præsenteret.

– Danske Bygningskonsulenter er en organisation for energikonsulenter og huseftersynskonsulenter. Men også den stigende interesse og fokus på kvalificeret byggefaglig rådgivning vil komme i centrum for Danske Bygningskonsulenter via en række fagudvalg som for eksempel energirådgivning, tæthedsmåling, miljøproblemer som PCB og bly samt indeklimaproblemer som radon og skimmelsvamp, fortæller Tommy Glindvad.

En del af Dansk Byggeri

Ifølge Dansk Byggeri er Danske Bygningskonsulenter skabt som reaktion på, at BfBE valgte at placere sit sekretariat i Dansk Industri og derigennem påføre medlemmerne en ekstra kontingentomkostning.

– Danske Bygningskonsulenter vil have et bredere fokus på de mange rådgivningsydelser, der efterspørges inden for det byggefaglige område, og hvor der er behov for at kunne arbejde med kvalitet, certificering, efteruddannelse og samtidig fungere som en seriøs og effektiv dialogpartner for myndighederne for eksempel Energistyrelsen, siger Tommy Glindvad.

Danske Bygningskonsulenter får sekretariat i Dansk Byggeri. Foreningen har via denne aftale adgang til at trække på Dansk Byggeris faciliteter og kompetencer, uden at medlemmerne af foreningen påtvinges et medlemskab af Dansk Byggeri. Tommy Glindvad tillægger dette samarbejde stor værdi, idet han via sit mangeårige samarbejde med Dansk Byggeri ved, at der er et godt og effektivt sekretariat til rådighed for den nye forening.

Relateret indhold