Nu bringes der orden i metroindkvartering

Metroselskabet har modtaget en udtømmende liste over samtlige indkvarteringssteder, som ICDS stiller til rådighed for deres i alt cirka 200 medarbejdere.
Transportminister Magnus Heunicke har modtaget den ønskede orientering fra Metroselskabet om indkvartering af de ansatte på metrobygggeriet. Foto: Torben Jastram.
Transportminister Magnus Heunicke har modtaget den ønskede orientering fra Metroselskabet om indkvartering af de ansatte på metrobygggeriet. Foto: Torben Jastram.

Transportminister Magnus Heunicke (S) har modtaget den ønskede orientering fra Metroselskabet om indkvartering af de ansatte på metrobyggeriet.

Det er en opfølgning på sagen, hvor den irske underentreprenør (vikarbureau) ICDS havde indkvarteret deres medarbejdere i Rødovre.

Metroselskabet har set lejekontrakten, hvoraf det fremgår, at ejendommen “ikke må bruges til boligformål”:

– Alle medarbejderne fra Rødovrevej er således flyttet væk, og CMT har fremvist dokumentation for, at de nu bor på et hotel i København, og at de er booket ind for en længere periode. Dette sandsynliggør, at ICDS arbejder for at finde en permanent løsning for medarbejderne. Det drejer sig om cirka 50-80 medarbejdere, der er blevet flyttet, lyder forklaringen.

Stikprøver

Metroselskabet har i øvrigt fra CMT modtaget en udtømmende liste over samtlige indkvarteringssteder, som ICDS stiller til rådighed for deres i alt cirka 200 medarbejdere:

– På baggrund af en stikprøvekontrol er det Metroselskabet og CMTs umiddelbare vurdering, at ICDS indkvartering – ud over den nu rømmede ejendom på Rødovrevej – er lovlig og ordentlig, idet al øvrig indkvartering fremstår som værende i boligejendomme eller på hotel. Medarbejdere fra Metroselskabet og CMT har i dag besøgt seks adresser, hvor ICDS har indkvarteret medarbejdere. Boligejendommene er enten lejligheder eller villaer. Metroselskabet har erfaret, at ICDS ud over CMT også arbejder for Züblin, NCC og Aarsleff i Stockholm. Aarsleff har over for Metroselskabet oplyst, at de ikke har nogen dårlige erfaringer med ICDS, herunder sager om ulovlig indkvartering, hedder det videre i redegørelsen .

Komplet liste

Metroselskabet har derfor, i samarbejde med hovedentreprenøren CMT igangsat en samlet undersøgelse af boligforholdene i de tilfælde, hvor underentreprenører på byggeriet af Cityringen står for indkvartering af medarbejdere. Metroselskabet har anmodet CMT om en komplet liste over de underentreprenører, der tilbyder deres ansatte indkvartering, samt dokumentation for, at indkvarteringen af lovlig.

Samtidig oplyser Metroselskabet, at der er fremkommet oplysninger, “der kunne tyde på, at ICDS i nogle tilfælde ikke har indbetalt pension for medarbejdere, undladt at give deres ansatte kontrakter og korrekte lønsedler”.

Relateret indhold