Niras øjner indonesisk havne-eventyr

Det danske statsbesøg i Indonesien kan åbne døren for Niras' havneeksperter - specielt set i lyset af, at landets præsident investerer kraftigt i "blå" infrastruktur.
Indonesien vil i de kommende år udbygge havnefronten, og landet får i den forbindelse brug for kompetente rådgivningsvirksomheder - og her øjner Niras en mulighed. Foto: Colourbox.
Indonesien vil i de kommende år udbygge havnefronten, og landet får i den forbindelse brug for kompetente rådgivningsvirksomheder - og her øjner Niras en mulighed. Foto: Colourbox.

Det danske kongehus tog onsdag 21. september på charmeoffensiv i Indonesien – og det med et følge af repræsentanter fra en række danske virksomheder som en del af et større erhvervsfremstød.

Rådgivningsvirksomheden Niras er med på rejsen – og det med et helt klart mål for øje. Et af fokusområderne på turen er således den maritime sektor, hvor Indonesien i de kommende år står over for store investeringer på havnefronten. Det skriver Niras på sin hjemmeside.

Som gammel kolonimagt har hollandske virksomheder traditionelt haft godt fat i det indonesiske rådgivermarked, men efterhånden er indoneserne ved at få øjnene op for de danske, maritime kompetencer.

Jesper Harder{break}Chef for Niras’ havneenhed

– Der er et kæmpe potentiale. Præsident Joko Widodo har sat 40 milliarder kroner af til at realisere visionen om Indonesien som en global, maritim stormagt, og i de kommende år skal der udbygges og nybygges ikke færre end 24 kommercielle havne, fortæller Jesper Harder i den sammenhæng. Han er chef for Niras’ havneenhed.

God timing

Niras oplyser endvidere, at de 40 milliarder kroner kun dækker et lille stykke ad vejen, og at flere investeringer vil være nødvendige for at få havnene op på 2015-niveau.

Den maritime sektor i Indonesien er i øvrigt i konstant vækst, og ifølge de senest tilgængelige statistikker voksede markedet med syv procent fra 2012 til 2013.

Niras oplyser også, at Jesper Harders enhed har erfaring med at projektere havne over det meste af verden – senest to projekter på Cypern og i Kenya. Men den har også arbejdet i Indonesien og nabolandet Malaysia.

– Som gammel kolonimagt har hollandske virksomheder traditionelt haft godt fat i det indonesiske rådgivermarked, men efterhånden er indoneserne ved at få øjnene op for de danske, maritime kompetencer. Derfor er det rigtig god timing med statsbesøget netop nu, siger Jesper Harder.

Relateret indhold