Moe kom styrket ud af 2013

De rådgivende ingeniørvirksomheder har på det seneste fremlagt fine årsregnskaber. Det seneste kommer fra Moe, som har haft en stigning i omsætningen på 16 procent.
Moe flyttede sidste år i nyt domicil ved Buddinge Station. Foto: Moe.
Moe flyttede sidste år i nyt domicil ved Buddinge Station. Foto: Moe.

Sidste år flyttede Moe i nyt domicil i Gladsaxe, og virksomhedens afdelinger i både Aalborg og Oslo flyttede også til nye og større faciliteter.

Selvom der utvivlsomt har været en del udgifter forbundet med de tre flytninger, så har den rådgivende ingeniørvirksomhed alligevel formået at komme godt ud af 2013. Det viser det netop offentliggjorte årsregnskab for seneste regnskabsår.

Årsresultat viser en nettoomsætning, der er steget med 16 procent til 382 millioner kroner og resultatet af den primære drift er steget med 11 procent til 18,9 millioner kroner.

– Når vi nu igen formår at sikre fremgang både på bund- og toplinjen og i medarbejderantal, skyldes det en strategisk satsning på lønsomhed og vækst, kombineret med vores evne til løbende at forbedre forretningsprocesserne og samtidig satse på de mere lønsomme områder, siger administrerende direktør i MOE Christian Listov-Saabye.

Virksomhedens tre rådgivningsområder er byggeri, energi og infrastruktur, og især de sidste to vil man satse på at udbygge i årene fremover.

– Vi er meget store på byggeri. På energi og infrastruktur er vi også meget stærke, men her er der stadig mulighed for at vækste. Det gælder ikke mindst i vores kontor i Norge, der hidtil kun har beskæftiget sig med byggeri. Her vil vi fremover også gøre os gældende på infrastrukturområdet. Det kan for eksempel være cykelstier i Oslo, fortæller han.

Nyt navn – og nye domiciler

I 2013 skiftede virksomheden navn til MOE, og kontorerne i København, Aalborg og Norge flyttede til nye og større domiciler i takt med, at virksomheden er vokset.

I København har koncernens hovedkontor fået til huse i et nyt og bæredygtigt domicil ved Buddinge Station. I sommer indtog 300 medarbejdere den nye bygning, der er kendetegnet ved sine åbne planer, hvor de forskellige ingeniørkompetencer naturligt kan mødes. Selve arkitekturen er derfor også med til facilitere virksomhedens fokus på den tværfaglige opgaveløsning.

– Det nye hus, som vi selv har projekteret, er i dobbelt forstand med til at signalere vores spidskompetencer. Der er både tale om den type bæredygtige kvalitetsbygninger, vi gerne vil være med til at skabe, mens man samtidig får et indblik i, hvordan vi i praksis satser på videndeling, når vi i det daglige udvikler projekterne, fortæller Christian Listov-Saabye.

Strategiske investeringer

Både navneskiftet og flytningerne har medført udgifter, og der ses derfor med ekstra tilfredshed på, at årsregnskabet i MOE igen viser fremgang på bundlinjen.

– Investeringer som disse er jo naturlige for at fortsætte den overordnede strategiske udvikling som MOE har gennemgået over de sidste 10 år, hvor firmaet er tredoblet i størrelse, resultat og omsætning, fastslår direktøren.

Offentliggørelsen af regnskabet falder sammen med, at Moe A/S netop har ansat medarbejder nummer 500 i koncernen.

Relateret indhold