Efterårets bestyrelsesmøde i GI er afholdt, og syv projekter fik tilsagn om støtte. Vi glæder os til at følge de nye projekter, og ønsker alle god arbejdslyst.
De syv projekter der har modtaget støtte er:
Membraner til tagdækning
SBi har fået støtte til at udarbejde tre nye anvisninger om projektering og udførelse af løsninger med tagmembraner. Anvisningerne skal opfylde behovet for alment teknisk fælleseje om projektering og udførelse af løsninger med tagmembraner samt specificering af tagmembraners ydeevne, anvendelsesområde, levetid og vedligehold. Et behov der er opstået efter Konkurrencerådet traf en afgørelse, hvori de påbød Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR) at ophæver alle TOR-anvisninger. SBi anvisningen udarbejdes i tæt samarbejde med Træinformation og Dansk Byggeri. SBi vil ydermere gå i tæt dialog med bygge- og materialebranchen, for at sikre bred involvering fra alle relevante parter.
Vinduesvalg ved renovering
Et nyt værktøj fra Teknologisk Institut, der skal klæde ejere af etageejendomme bedre på, når ejendommens vinduer skal udskiftes eller renoveres. Teknologisk Institut vil med værktøjet hjælpe beslutningstagere med at træffe det bedst mulige valg i en renoveringsproces. Målet er, at klæde ejer og rådgiver på, så det endelige vinduesvalg træffes på baggrund af en lang række parametre som fx økonomi, indeklima, dagslys, støj, bæredygtighed og arkitektur. Der udarbejdes i projektet en vejledning, en quick-guide og et kursusmodul.
Vinterakademi 2018-20
CONCITO vil sammen med NCC og Center for bygningsbevaring videreudvikle Vinterakademiet. De første år har været succesfulde, og der har været stor søgning til tidligere afholdte Vinterakademier. De kommende tre år vil man, udover det årlige Vinterakademi, udbygge indsatsen med en styrket kommunikationsindsats. Det er planen at Vinterakademiet deltager ved fx Building Green og tilbyder ambassadørforløb målrettet skoler og arbejdspladser. Endelig skal der i projektet skrives en række faglige artikler og udvikles en videodatabase. Følg akademiet på wwww.vinterakademiet.dk.
BLOX Hub, Foranalyse byggeskole
Fokus på nye metoder til at forbedre det tværfaglige samarbejde, læring, innovation og ledelse i byggeriet. BLOXHUB og SBi vil i samarbejde med studerende og undervisere fra byggeriets skoler (arkitekt-, ingeniør-, konstruktør-, erhvervsuddannelser) og ledere fra byggeriets virksomheder udvikle de nye værktøjer. Resultaterne testes af studerende på en række sommer- og vinterskoler der afholdes på BLOXHUB København. Alle resultater samles i en SBI rapport, der vil danne baggrund for kommende BLOXHUB-Byggeskoler, og tilbydes andre udbydere af tværfaglige skoler.
Kortlægning af det almene tekniske fælleseje
SBi har fået støtte til at foretage en indledende kortlægning af det almene tekniske fælleseje og den tilhørende retspraksis. Målet er at kortlægge hvilken status det almene tekniske fælleseje har blandt byggeriets aktører, og hvordan fællesejet forholder sig til den bredere regulering i branchen generelt. SBi vil foretage en kortlægning af, hvilke typer af fælleseje der findes, hvilken udbredelse og status fællesejet har, og hvorledes det samvirker med den øvrige regulering og lovgivning, som påvirker byggeriets praksis i dag.
Kraka – analyser
Tænketanken Kraka har modtaget en bevilling for en femårig periode. I perioden skal Kraka udarbejde dybe analyser, med vægt på centrale samfundsdagsordener, inden for byggeriet. Kraka vil ydermere skabe relevante netværk og tilbyder konferencer henvendt til byggebranchen.
Radon
GI har valgt at støtte relevante dele af Trafik- Bygge og Boligstyrelsens handlingsplan vedr. radon.