Gensidig forståelse er vigtig for arbejdsmiljøet

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Arbejdstilsynet sætter fokus på den gode dialog.
Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland slår fast, at den gode dialog er afgørende for begge parter, når Arbejdstilsynet kommer ud på en byggeplads. Foto: Colourbox.
Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland slår fast, at den gode dialog er afgørende for begge parter, når Arbejdstilsynet kommer ud på en byggeplads. Foto: Colourbox.

De seneste dage har der i medierne – herunder også Dagens Byggeri – været en del fokus på arbejdsmiljøet i bygge- og anlægsbranchen. Det er dog i denne sammenhæng vigtig at holde for øje, at virksomhederne i branchen og Arbejdstilsynet ikke er to modpoler. Og netop den pointe slår Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Arbejdstilsynet et slag for nu.

For når Arbejdstilsynet kommer på besøg på byggepladsen, så er det også for at hjælpe virksomhederne med, at sikkerheden for medarbejderne er i top. For at understøtte den gode dialog mellem tilsynets udsendte og byggepladserne er Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Arbejdstilsynet derfor i løbende dialog for at sikre en gensidig forståelse.

Begge parter skal have et åbent sind, når Arbejdstilsynet kommer på besøg.

Niels Hansen Formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Åbent sind

Samarbejdet om dialogen var også i fokus på det seneste møde mellem Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Arbejdstilsynet.

– Begge parter skal have et åbent sind, når Arbejdstilsynet kommer på besøg. Virksomhederne skal lære af deres fejl, og hvordan de kan undgå dem til næste gang, og lige så vigtigt skal de tilsynsførende i Arbejdstilsynet også have forståelse for de udfordringer, som virksomhederne står med. Det er jo ikke altid, at det, der ser genialt ud på papiret, også er det ude i virkeligheden. Derfor er den gode dialog ekstra vigtig, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen i en pressemeddelese.

Lære af fejlene

På den måde kan parterne i fællesskab være med til at skabe ordentlige forhold for medarbejderne, så antallet af arbejdsulykker kan nedbringes.

– Det skal selvfølgelig stadig koste, hvis sikkerheden ikke er i orden. Men det er vigtigt at huske på, at vi skal lære af vores fejl, og det skal vi hjælpe hinanden med. Og det er alt andet lige nemmere, når vi har en god dialog, siger Niels Hansen.

Relateret indhold