Farvel til myter om murværk

Der er masser af spørgsmål og myter, når det gælder det populære byggemateriale murværk. Derfor inviterer Teknologisk Institut til Murværksdag 2015.
På Murværksdag 2015 bliver der sat fokus på blandt andet energirenovering og bæredygtighed. Foto: Teknologisk Institut.
På Murværksdag 2015 bliver der sat fokus på blandt andet energirenovering og bæredygtighed. Foto: Teknologisk Institut.

Det murede byggeri fylder godt i det danske landskab, for det populære byggemateriale egner sig rigtig godt til det danske klima.

Op mod 95 procent af landets bygninger har en facade af tegl, og der er et væld af variationer i materialevalg, facadeopdeling, farvesætning og detaljeudformning, som er med til at individualisere det enkelte hus.

Vi vil gerne dele vores nye viden med branchen og så benytter vi også dagen til at aflive myter og svare på spørgsmål.

Restaureringsarkitekt Thea Bech-Petersen Teknologisk Institut

I 2014 lagde Teknologisk Institut hus til en velbesøgt Murværksdag. For selv om byggetraditionen er gammel, og materialet stort set uændret gennem tiden, så bliver der udviklet nye og spændende metoder og produkter og det vil konsulent og restaureringsarkitekt på Teknologisk Institut, Thea Bech-Petersen, gerne fortælle byggebranchen om. Derfor arrangerer murværkscentret på Teknologisk Institut Murværksdag 2015.

– Vi vil gerne dele vores nye viden med branchen og så benytter vi også dagen til at aflive myter og svare på spørgsmål. Jeg får tit henvendelser fra byggeriets parter om fx energirenovering af muret byggeri og ofte tager spørgsmålene afsæt i myter. Derfor har vi valgt at arrangere murværksdag igen i år, og vi håber at se rigtig mange ‘murværkentusiaster’, siger Thea Bech-Petersen.

Murværk på programmet

Fokus på dette års Murværksdag er på kulturarv og nye måder at anvende tegl på. Der er lagt op til en inspirerende dag med mange vinkler på det murede byggeri og der er noget for både bygherrer, ingeniører, arkitekter, murere, entreprenører og materialeproducenter.

– Den 26. november inviterer vi alle, som arbejder med murværk, til Murværksdag 2015. Vi ser bl.a. på kulturarven som ressource samt et nyt energirenoveringskoncept for etageejendomme, hvor den murede facade bevares. Vi tager også udfordringer med det klassiske murværk og traditionelle håndværk op og ser nærmere på, hvordan kvaliteten bliver opretholdt. Om eftermiddagen ser vi nærmere på nye måder man kan anvende tegl på samt mere tekniske emner som for eksempel mørtelvalg og fugtisolering samt seneste nyt om fremstilling af bæredygtig tegl, slutter Thea Bech-Petersen.

Tilmelding og program her.

I 2014 var murværksdagen velbesøgt. Foto: Teknologisk Institut.
I 2014 var murværksdagen velbesøgt. Foto: Teknologisk Institut.

Relateret indhold