Det skærpede tilsyn med metro fortsætter

Myndighedernes øgede kontrol med metrobyggeri fortsætter. Beskæftigelsesministeren vil have styr på arbejdsmiljøet.
Beskæftigelsesministeren forlænger nu perioden med skærpet tilsyn med metrobyggeriet i yderligere tre måneder. Foto: Torben Jastram.
Beskæftigelsesministeren forlænger nu perioden med skærpet tilsyn med metrobyggeriet i yderligere tre måneder. Foto: Torben Jastram.

Den seneste tids afsløringer om snyd med arbejdsmiljø, indkvartering og løn på Metrobyggeriet betyder nu, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) forlænger perioden med skærpet tilsyn i yderligere tre måneder.

Opgørelsen fra Arbejdstilsynet viser, at Metrobyggeriet siden maj har modtaget 97 strakspåbud, som gives ved alvorlige arbejdsmiljøproblemer. Selvom der er tegn på, at antallet af arbejdsulykker på metrobyggeriet er på vej ned, er sikkerheden dermed stadig for dårlig.

For at øge sikkerheden på Metrobyggeriet besluttede beskæftigelsesministeren i maj at skærpe tilsynet med arbejdet. Årsagen var, at antallet af arbejdsulykker i forbindelse med byggeriet var en tredjedel højere end gennemsnittet inden for bygge- og anlægsbranchen.

Den skærpede indsats betød, at antallet af tilsynsførende fra Arbejdstilsynet i en periode på tre måneder blev oprustet fra tre til fem fuldtidsansatte. Det er det tilsyn, som nu forlænges.

Relateret indhold