Danske virksomheder skal have del i norske milliarder

Væksten i Norge betyder, at der investeres for milliarder inden for blandt andet byggeri og anlæg. Det giver gode forretningsmuligheder for danske virksomheder.
Alene i 2015 forventes der investeringer for 334,6 milliarder NOK i den norske bygge- og anlægssektor. Foto: Colourbox.
Alene i 2015 forventes der investeringer for 334,6 milliarder NOK i den norske bygge- og anlægssektor. Foto: Colourbox.

Mens byggeriet i Danmark de senere år har været ramt af en finanskrise, ser det anderledes positivt ud i Norge. Den seneste rapport fra Byggenæringens Landsforening, der indeholder udsigter for norsk økonomi og de norske bygge- og anlægsmarkeder, viser, at der forventes investeringer for 334,6 milliarder NOK i den norske bygge- og anlægssektor i 2015. Rapporten forudser en særlig stærk vækst på anlægsmarkedet, hvor investeringerne vurderes at stige med 12 – 13 procent fra niveauet i 2013, hvor der blev brugt 90 milliarder NOK alene på anlæg. Det skriver Erhvervshus Nord i en pressemeddelelse.

Mange muligheder

Malthe Slemming, der er eksportrådgiver på Danmarks ambassade i Norge, siger om mulighederne på det norske bygge- og anlægsmarked:

– Overordnet set oplever vi, at der er rigtig gode muligheder for danske virksomheder i det norske bygge- og anlægsmarked. Den høje efterspørgsel i det norske marked betyder, at norske virksomheder ofte ser til udlandet for at finde samarbejdspartnere, der kan hjælpe dem med at løfte de mange opgaver – og mange ser mod Danmark. Ikke mindst på grund af det kulturelle og sproglige fællesskab vi deler med nordmændene, og fordi der er en høj grad af tillid til, at danske virksomheder leverer produkter og tjenester af høj kvalitet.

På konferencen ‘Succes på tværs af Skagerrak’ den 20. november i Frederikshavn sættes der fokus på potentialet for samarbejde over Skagerrak.

Læs mere om arrangementet her.

Relateret indhold