Dansk forslag: Barren for bæredygtighed sættes op på Mipim

Verdens største ejendomsmesse skal forpligtiger sig på bæredygtighed. Og vi skal fra Danmark være med til at skubbe på den udvikling, mener Tony Christrup som for Byggesocietetet står for den danske deltagelse på Mipim.
Mipim-messen er den største og vigtigste ejendomsmesse i Europa. Derfor bør bæredygtighed være et tema i top, mener Tony Christrup. Foto: Torben Jastram.
Mipim-messen er den største og vigtigste ejendomsmesse i Europa. Derfor bør bæredygtighed være et tema i top, mener Tony Christrup. Foto: Torben Jastram.

Til marts afvikles den 30. udgave af Mipim i sydfranske Cannes. Mipim er den største og mest betydende ejendomsmesse på europæisk jord, og derfor bør Mipim lade bæredygtighed stå øverst på dagsordenen. Det mener Tony Christrup, der af Byggesocietetet landsbestyrelse er udpeget som formand for den gruppe, Property and Invest Denmark, der står for den danske repræsentation på MIPIM.

Tony Christrup foreslår, at der fra dansk side tages initiativ til, at Mipim får vedtaget et forpligtigende charter om, at bygge- og ejendomsbranchen vægter bæredygtighed højt i de kommende projekter.

Det er moderne økonomisk bæredygtighed, og det er den model, vi skal have Europa til at forpligtige sig på. Det er mildest talt på tide.

Tony Christrup

– Det er ikke nok, at vi i Danmark sætter fuld kraft på bæredygtighed i byggeriet. Kun hvis hele Europa står sammen om målet, får indsatsen for alvor effekt. Jeg vil derfor lægge et forslag frem der betyder, at Mipim formulerer et forpligtende grønt charter der kan tiltrædes på Mipim-kongressen til marts næste år i Cannes, siger Tony Christrup.

Ind i alle led

Mipims tema i 2020 er, at fremtiden er human, og det passer godt til det nye initiativ, mener Tony Christrup:

– Jeg kan slet ikke forestille mig et bedre tidspunkt for Danmark at gå frem med dette forslag, ikke mindst fordi vi er bredt anerkendt for at tænke i menneskelige skalaer og værdier i vores byggerier, fastslår han.

I charteret bør det understreges, at bæredygtighed bør tænkes ind i alle led af en byggeproces både hvad angår valg af materialer og f.eks. transport, ligesom Tony Christrup mener, at social bæredygtighed bør være et tema i form af planlægning der skaber byer, som også borgere med lavere indtægter kan bosætte sig i.

– Disse mål kan kombineres samtidigt med, at branchen opnår en fornuftig rentabilitet og acceptable afkast af sine investeringer. Det er moderne økonomisk bæredygtighed, og det er den model, vi skal have Europa til at forpligtige sig på. Det er mildest talt på tide, understreger Tony Christrup.

Det forventes over 26.000 deltagere på MIPIM i Cannes næste år herunder næsten 500 talere og oplægsholdere.

Den 30. udgave af Mipim afvikles i Cannes i dagene 10.-13. marts 2020.

Relateret indhold