Dansk Byggeri nedjusterer skøn for antal konkurser

Blot 36 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i april og 157 i alt i år. Det er næsten 40 procent færre end i samme periode sidste år, fastslår Dansk Byggeri, som nedjusterer det samlede skøn for 2014.
Chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.
Chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.

Selvom det kun langsomt går fremad for byggeriet i Danmark, så er der alligevel mange tegn på bedring i branchen. Således også antallet af konkurser, der fortsætter den gode tendens.

I april måned var der blot 36 konkurser mod 57 i april 2013. Det er en tendens, vi har set hele året. Der har kun været 157 konkurser i årets første fire måneder mod 254 sidste år. Det svarer til et fald på næsten 40 procent.

– Når vi ser på antallet af konkurser i de første fire måneder af 2014, må vi indrømme, at vi skal revurdere vores skøn for 2014. Da vi gik ind i året, vurderede vi, at vi ville se cirka 600 konkurser i branchen, men nu tyder det på, at vi ender på mindre end 500 konkurser. Så jeg er faktisk rigtig glad for at skulle revurdere skønnet, fortæller Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri og fortsætter.

– Selvom det nu går hurtigere end forventet og i den rigtige retning, skal vi stadig huske på, at knap 500 konkurser er ganske mange. I normale år oplever vi mellem 200 og 400 konkurser. Men det skal ikke tage glæden fra, at antallet af konkurser nok bliver halveret i forhold til 2010, som var rædselsåret, siger Andreas Fernstrøm.

Mod bedre tider

Dagens konkurstal er et udtryk for to ting, vurderer Dansk Byggeri.

– De færre konkurser er et tegn på, at vi på den ene side har været igennem en stor “oprydningsproces” i bygge- og anlægsbranchen, hvor mange af de mindre sunde virksomheder har drejet nøglen om, mens nedgangen i branchen på den anden side er stoppet, og vi nu går mod lysere tider, slutter Andreas Fernstrøm.

Relateret indhold