Byggesocietetet har vokset sig stærkere

Efter en målrettet indsats har Byggesocietetet opnået både flere medlemmer, flere lokale arrangementer og mere indflydelse i debatten.
Byggesocietetets landsformand Tony Christrup er taget til Folkemøde for blandt andet mødes med politikere og samarbejdspartnere i byggeriet. Foto: Torben Jastram.
Byggesocietetets landsformand Tony Christrup er taget til Folkemøde for blandt andet mødes med politikere og samarbejdspartnere i byggeriet. Foto: Torben Jastram.

Byggesocietet påbegyndte for en lille handfuld år siden er proces, der skulle gøre societetet stærkere og derigennem opnå en skarpere profil over for blandt andet de politiske beslutningstagere.

Den proces er lykkedes langt hen ad vejen, men ifølge landsformand Tony Christrup er man endnu ikke helt i mål.

Man skal anerkende, at København er lokomotivet, og gennem Københavns brand tiltrække investering til provinsen.

Landsformand Tony Christrup Byggesocietetet

– Vi satte en ny kurs, og den har vi holdt fast i. Vores sekretariat er meget professionelt og sørger blandt andet for at klæde mig på med fakta og oplysninger, inden jeg møder politikere eller andre personer i branchen. For eksempel hvem jeg bør besøge under Folkemødet. Men vi skal fortsat hverve medlemmer, og vi skal synliggøre for dem, hvad et stærk professionelt og personligt netværk i branchen betyder, fortæller Tony Christrup, da Dagens Byggeri møder ham på Bornholm under Folkemødets dag to.

En stærkere og mere klar profil har gjort det næsten 80 år gamle netværksforum til en mere aktiv spiller i den daglige debat om byplanlægning og udvikling i infrastrukturen.

– Vi blander os ikke i politik, men vi kan være med til at bringe tingene til debat. Et eksempel er planlovsforhandlingerne med ‘blandet by’, hvor jeg personligt kunne have ønsket en mindre andel end 25 procent. Men Byggesocietetet anerkender, at der er et behov for blandede byer. Nu er aftalen på plads og reglerne klare, så lad os komme i arbejdstøjet og i fællesskab sikre fortsat investering i vækst og udvikling, siger han.

Ikke blot et politisk projekt

Et andet eksempel på hvor Byggesocietetet kan gøre en forskel er i forhold til Greater Copenhagen, som Tony Christrup støtter varmt.

– Men skal Greater Copenhagen få succes som investerportal og brand for Storkøbenhavn, resten af Sjælland, Bornholm og Skåne, så kræver det, at der er et godt samarbejde på tværs af alle de organisationer, foreninger og myndigheder, der kan høste frugter af projektet. Ellers ender det blot som et politisk projekt med masser af gode intentioner, men uden at man høster reelle gevinster af det, vurderer landsformanden.

Han tilføjer, at man ude i nogle de mindre sjællandske kommuner ikke kender ret meget til Greater Copenhagen, og det viser, at der fortsat er et stykke arbejde at gøre.

– Man skal anerkende, at København er lokomotivet, og gennem Københavns brand tiltrække investering til provinsen. Sådan er det. Når jeg skal sælge et projekt i for eksempel Horsens, så sker det delvist, fordi København har et brand, forklarer Tony Christrup.

Egne tænketanke

For at komme helt i mål med processen om Byggesocietetets udvikling skal societetets fagudvalg bringes yderligere i spil.

– Der er meget stærke kompetencer i vores forskellige fagudvalg. Jeg har et ønske om, at disse udvalg kan udvikle sig til deciderede tænketanke, private og upolitiske. Hvis for eksempel Københavns overborgmester ønsker at få belyst en sag, så kan han få ekspertrådgivning fra disse tænketanke, siger Tony Christrup til Dagens Byggeri.

Relateret indhold