Skatteminister Karsten Lauritzen forklarer i et svar til Rune Lund fra Enhedslisten, at bortfaldet af fradrag for håndværksydelser, der ikke har et grønt sigte, og indførelse af nye fradragsberettigede grønne ydelser, samlet set vil medføre, at færre end hidtil vil benytte Boligjobordningen:
– Hvilket også afspejler sig i, at den nye omlagte ordning skønnes at medføre et væsentligt lavere provenu end den hidtidige ordning, skriver skatteministeren blandt andet.
Han understreger, at der på nuværende tidspunkt af naturlige årsager ikke findes statistiske oplysninger om anvendelsen af den omlagte ordning, der kan danne grundlag for at udarbejde fordelingsberegninger, da en sådan analyse vil skulle baseres på data for anvendelsen af ordningen i 2016.
Evaluering
I Skatteministeriets evaluering af BoligJobordningen fra maj 2015, der ligger på Skatteministeriets hjemmeside, er der foretaget en fordelingsanalyse af anvendelsen af den hidtidige ordning:
– Det er forventeligt, at der, ligesom denne analyse viser, også for den nye grønne Boligjobordning vil være en vis sammenhæng mellem indkomstniveau og brug af BoligJobordningen. Det er dog vurderingen, at den nye grønne ordning, ligesom den hidtidige ordning, vil blive benyttet af alle indkomstniveauer og bredt i alle egne af landet. Det skal også pointeres, at videreførelsen af Boligjobordningen ikke har et fordelingsmæssigt sigte, meddeler ministeren.
Velfungerende
Karsten Lauritzen påpeger dog, at målet med den grønne Boligjobordning er at fastholde en velfungerende ordning, som hjælper de travle familier i hverdagen.
Samtidig gøres det mere favorabelt at renovere boligen med energivenlige løsninger, og etableringen af velfungerende bredbånd i alle dele af Danmark understøttes:
– Og så medvirker Boligjobordningen også til at nedbringe sort arbejde, slutter skatteminister Karsten Lauritzen.