BoligJob-ordning med grønt skær

Starten på det nye år er også startskuddet på en ny BoligJob-ordning. I 2016 og 2017 kan boligejerne bruge ordningen til at energiforbedre og klimasikre.
Med den nye ordning er der mulighed for at bruge fradraget til energivejledning, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.
Med den nye ordning er der mulighed for at bruge fradraget til energivejledning, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.

Da champagneglassene stødte sammen nytårsaften, og der blev ønsket godt nytår til venner og familie, var det ikke kun starten på et nyt år. 2016 markerer også startskuddet på en ny og grøn BoligJob-ordning.

– Den nye BoligJob-ordning er trukket i grøn retning, og det betyder, at det ikke længere er muligt at få fradrag for en række indendørs arbejder. Til gengæld har boligejerne nu muligheden for at bruge fradraget på at energiforbedre boligen, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius og tilføjer:

Den grønnere udgave af ordningen giver også boligejerne bedre kort på hånden, når det kommer til at klimasikre boligen.

Erhvervspolitisk chef Torben Liborius Dansk Byggeri

– Den grønnere udgave af ordningen giver også boligejerne bedre kort på hånden, når det kommer til at klimasikre boligen, fordi der nu gives fradrag for kloakeringsarbejde og belægninger med nedsivning, så boligen beskyttes bedre mod en oversvømmet kælder i forbindelse med skybrud.

Satser ændret

Starten på den nye BoligJob-ordning betyder også, at fradraget på serviceydelser og håndværksarbejde ændres. Det er nu muligt at få et fradrag på 6.000 kr. pr. voksen i husstanden til serviceydelser som for eksempel rengøring og børnepasning, mens der til håndværksarbejde er 12.000 kr. pr. voksen. Et beløb, som udover energirenovering og klimasikring af boligen, også kan bruges på tilslutning til bredbånd og energivejledning.

– Som boligejer kan det være en jungle at finde rundt i de mange muligheder, der er for at energiforbedre boligen. Mange håndværkere er i dag uddannet energivejledere, netop for at kunne hjælpe boligejerne. Med den nye ordning er der nu mulighed for at bruge fradraget til vejledning, så beslutningen om energiforbedring kan ske på et mere oplyst grundlag, slutter Torben Liborius.

Se hvad den ny ordning dækker her.

3.byggetilbud.dk har lavet grundig grafisk fremstilling af den nye boligjobordning. Der forklarer, hvordan det hele fungerer i 2016/17. Den kan du se her.

Relateret indhold