274 millioners kontrakt til JFP

Bygge- og entreprenørvirksomheden Jørgen Friis Poulsen er udpeget som vinder af renoveringsopgave i Skanderborg for 274 millioner kroner.
Grønnedalsparken i Skanderborg. Illustration: JFP.
Grønnedalsparken i Skanderborg. Illustration: JFP.

Jørgen Friis Poulsen (JFP) – med hovedsæde i Herning – er den 30. april blevet udpeget som vinder af konkurrencen om at renovere 390 lejligheder i Grønnedalsparken i Skanderborg.

Det sker foran fire andre teams, der har været prækvalificeret til at byde på projektet.

Der er tale om en totalentreprise til en værdi af 274 millioner kroner, hvilket bliver den næststørste ordre i virksomhedens historie, kun overgået af byggeriet af DNU, Skejby Sygehus, til 309 millioner kroner.

Stærk på alle punkter

Projekterne fra de fem prækvalificerede deltagere er blevet bedømt på kriterierne funktionalitet, arkitektur, metodebeskrivelse (byggeledelse) og pris. På samtlige punkter har JFP præsteret på niveau eller over niveau i forhold til de øvrige teams. Bygherren Skanderborg Andelsboligforening vurderede JFP’s forslag som det økonomisk mest fordelagtige tilbud.

Kontrakt om tre uger

JFP modtager den endelige kontrakt den 20. maj efter den såkaldte stand still-periode. Umiddelbart derefter kan projektering gå i gang, og byggeriet forventes afsluttet i februar 2017.

Projektet omfatter renovering af boligbebyggelse fra 1968, i alt 20 boligblokke – 12 blokke i 2-4 etager og otte blokke med rækkehuse. I alt renoveres 390 boliger, hvor de 76 renoveres for øget tilgængelighed – næsten totalrenovering og de øvrige 314 boliger renoveres med nye badeværelser, ventilationsanlæg, nye udvendige vinduer/døre og altaner.

Bygherre på projektet er Skanderborg Andelsboligforening og bygherrerådgiver er P+P Arkitekter.

Relateret indhold