Fremtidens teknologier i fortidens bygninger

Hvad sker der, når fremtidens teknik installeres i fortidens bygninger og drives af nutidens driftsfolk? Energiforum Danmarks netværks konference 29. september giver nogle bud på svar.
Ny teknologier stiller større og større krav til vores bygninger, men flertallet af vores bygninger er fortidige. Foto: Pressefoto/Den Gamle By.
Ny teknologier stiller større og større krav til vores bygninger, men flertallet af vores bygninger er fortidige. Foto: Pressefoto/Den Gamle By.

Når dørene til Helsingør Theater – fra 1817 – i Den Gamle By i Aarhus går op 29. september, er fremtiden på agendaen.

Fremtidsforsker Preben Mejer fortæller om, hvordan nye teknologier, big data og konstant forandring er et vilkår i fremtidens bygningsdrift. Det stiller krav til brugerne, organisationen og samarbejdet mellem byggeriets parter, og det er netop det der er i fokus på Energiforum Danmarks Netværkskonference.

– Smart-building, smart cities og intelligente målere, det lyder så godt med alle de mange muligheder, og der er mange smarte løsninger. Men vi skal huske, at de ikke er smartere end dem, der bruger dem, og at hvis vi ikke sikrer god implementering og brugerinddragelse, så virker løsningerne sjældent efter hensigten. Derfor kan vi ikke tale smarte løsninger uden også at tale smarte samarbejder, smarte udbud og smart implementering – og det er netop det vi vil sætte fokus på med arrangementet i den gamle by, siger næstformand i Energiforum Danmark Niels Boel.

Det handler om at manøvrere mellem de mange muligheder og højtflyvende målsætninger og brugere med lavpraktiske behov for for eksempel godt indeklima og lav energiregning.

Udover en række spændende indlæg byder konferencen også på inspirerende rammer for networking i den gamle bys unikke omgivelser.

Konferencen er bl.a. muliggjort af sponsorstøtte fra Siemens, Schneider Electric, Vitani og Bird & Bird.

Se program og tilmelding her.

Relateret indhold