Ingeniørforeningen IDA, Vindmølleindustrien, Tekniq og Dansk Industri er alle enige om, at PSO-afskaffelsen er en god nyhed for Danmark.
I Ingeniørforeningen IDA er man særligt glade for den del af aftalen, der sikrer de kystnære havvindmøller.
Det er en stor klods om benet på erhvervslivet, der nu fjernes.
Adm. direktør Niels Jørgen Hansen Tekniq
– Det er glædeligt for os alle, at de kystnære havvindmøller bliver til noget, siger Thomas Damkjær Petersen, Ingeniørforeningen IDA’s formand, i en pressemeddelelse.
Samme reaktion møder man hos Vindmølleindustrien, hvor administrerende direktør Jan Hylleberg kalder det glædeligt, at der fortsat er bred politisk opbakning til den grønne omstilling.
– Jeg er meget tilfreds med, at et bredt folketingsflertal med PSO-aftalen endelig har besluttet at stå ved energiforligets initiativer og dermed etablerer de kystnære parker, siger Jan Hylleberg i en pressemeddelelse.
Styrket konkurrenceevne
I Installatørernes Organisation Tekniq og Dansk Industri hæfter man sig ved den styrkede konkurrenceevne, som PSO-afgiften ifølge de to foreninger vil medføre.
– Det er en stor klods om benet på erhvervslivet, der nu fjernes, siger administrerende direktør i Tekniq, Niels Jørgen Hansen, i en pressemeddelelse.
Samme melding lyder fra Dansk Industri, hvor direktør Tine Roed roser den nye aftale.
– Det er en vigtig aftale for danske virksomheder og en god nyhed for dansk økonomi, at vi nu kan vinke farvel til PSO-afgiften. Det giver virksomheder og deres medarbejdere i hele Danmark en kraftig forbedring af vores konkurrenceevne, siger hun i en pressemeddelelse.
I interesseorganisationen Greenpeace er man dog mindre begejstrede for den nye aftale. Ifølge generalsekretær i Greenpeace Norden, Mads Flarup Christensen, er det en skam, at PSO-afgiften afskaffes.
– Man går væk fra princippet om, at forurenerne betaler for sin forurening. I stedet lægger man byrden over på borgerne og skatteregningen, siger Mads Flarup Christensen i en skriftlig meddelelse fra foreningen.