Europas farveindustri samlet i København: Stort potentiale i Nordens højtuddannede fagfolk

Omkring 80 virksomheder på tværs af Europas farveindustri var for nylig samlet i København til den årlige CEPE-konference, hvor bl.a. udviklingsmulighederne i Norden blev fremhævet.
DFL (Danmarks Farve- og Limindustri) er medlem af den europæisk brancheorganisation, CEPE (European Council of the Paint, Printing Ink, and Artists' Colours Industry), der repræsenterer producenter af maling, trykfarver og kunstnerfarver. Brancheorganisation har 800 medlemsvirksomheder på tværs af 24 lande og har netop afholdt sin årlige konference og generalforsamling i København.

Europas farveindustri var for nylig samlet til branchens årlige konference og generalforsamling, som i år fandt sted i København.

Arrangementet blev afholdt af industriens europæiske brancheorganisation, CEPE, med knap 100 deltagere fra medlemsvirksomheder og foreninger på tværs af 13 lande, og i løbet af tre dage belyste industriledere branchens aktuelle udfordringer og løsninger.

Læs også

Flügger vil være nr. 1: ”Nøgleordet er partnerskaber”

Programmet omfattede 11 oplæg og taler samt en Q&A-session, hvor emner som regulering, bæredygtighed og teknologisk udvikling i industrien blev diskuteret.

En medspiller, ikke barriere

Som bestyrelsesmedlem i den danske brancheforening, DFL, satte CEO hos Flügger, Sune Schnack, med oplægget ’Northern lights – Perspective from the Nordic coatings market’ fokus på industrien i Norden.

– I Norden har vi fremragende muligheder for at udvikle langtidsholdbare løsninger takket være vores tradition for at prioritere bæredygtighed med fokus på materialer og kvalitet. I det nordiske marked, hvor arbejdskraften udgør en væsentlig del af omkostningerne, kan produkter, der skaber øget værdi, fungere som en afgørende driver for vækst og konkurrenceevne.

Den udførende arbejdsstyrke i de nordiske lande er præget af højtuddannede fagfolk, som medfører højere lønninger og en stærk faglighed, lød det fra bestyrelsesmedlem i den danske brancheforening, DFL, og CEO hos Flügger, Sune Schnack, på konferencen.

Ifølge Sune Schnack bør industrien ses som en central drivkraft i den grønne omstilling på europæisk plan:

– Vi bør som branche vise, at vi ikke er en barriere, men derimod en aktiv medspiller i at skabe en grønnere fremtid. Korrekt brug af konserveringsmidler sikrer, at vores produkter holder længere og reducerer spild. Samtidig kan der også andre steder skabes fælles løsninger f.eks. med take-back-ordninger, der adresserer både kundernes behov og miljømæssige udfordringer, sagde han.

Perspektiver og indsigter

Overskriften for årets arrangement var ’Focus on the future: Towards a brighter European mandate’ med henvisning til en stigende opmærksomhed på det fremtidige lovgivningsmiljø efter EU-valget og udnævnelsen af den nye Kommission.

Læs også

Ny EU-kommission skal sætte fart på den grønne omstilling

– Årskonferencen samler et væld af perspektiver og indsigter. Vi diskuterer alt fra det europæiske politiske landskab og bæredygtighed til nye tendenser som AI. Det giver vores medlemmer en unik mulighed for at forstå de muligheder og udfordringer, der ligger foran os i sektoren, lød det fra adm. direktør i CEPE, Christel Davidson.

Konferencen blev afholdt på Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge.

Relateret indhold