Tilskud til privat udlejningsbyggeri

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i denne uge åbnet for ansøgninger til en pulje, der yder tilskud til energirenovering og klimatilpasning af private udlejningsejendomme med 12 eller flere beboelseslejemål. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.
Tilskud kan blandt andet bruges til sikring mod oversvømmelse som følge af klimaændringer. Foto: Colourbox.
Tilskud kan blandt andet bruges til sikring mod oversvømmelse som følge af klimaændringer. Foto: Colourbox.

Ejere af private udlejningsejendomme kan nu søge om tilskud til energirenovering og klimatilpasning af ejendommen. Puljen, der lyder på 50 millioner kroner har været i udbud årligt i perioden 2015-2017. På Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside står der om puljen:

“Formålet med tilskudsordningen er at fremme gennemførelse af energibesparende foranstaltninger og arbejder vedrørende klimatilpasning på grundlag af aftaler mellem udlejer og lejere. Hensigten er, at lejerne får et bedre indeklima og højere sikkerhed for at undgå oversvømmelsesskader i forbindelse med klimaændringerne, uden at de samlede boudgifter herved stiger. Samtidig får udlejeren mulighed for at få et afkast af energi- og klimainvesteringen.”

Tilsagn før tilskud

I forbindelse med puljen kan der søges om tilskud til blandt andet rådgivning vedr. bygningstekniske, juridiske, organisatoriske og økonomiske forhold. Derudover kan der søges om tilskud til konkrete klimatilpasningstiltag, som eksempelvis gælder sikring imod oversvømmelse og klimatilpasningstjek af ejendommen.

Styrelsen oplyser endvidere, at der ikke gives tilskud til projekter, som er igangsat før Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har givet tilsagn til projektet.

Relateret indhold