Tekniq: Danske boligejere tænker grønt

Efterspørgslen efter vedvarende energiløsninger bliver ved med at stige. Det viser en medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen Tekniq.
Simon O. Rasmussen. Pressefoto.
Simon O. Rasmussen. Pressefoto.

Stadig flere danskere får øjnene op for fordelene ved at investere i vedvarende energiløsninger. Ifølge en medlemsundersøgelse fra Tekniq Installationsbranchen oplevede 36 procent af landets el- og vvs-installationsvirksomheder således, at efterspørgslen efter denne type løsninger steg i 2018.

Dermed fortsætter tendensen fra 2017. Samtidig forventer 50 procent af virksomhederne, at efterspørgslen vil fortsætte med at stige de kommende to år – mens kun 16 procent tror, den vil falde.

Det skriver Tekniq i en pressemeddelelse.

– Tallene understreger, at tanken om at investere i vedvarende energi har bidt sig fast ? ikke mindst hos boligejerne. Men samtidig oplever vi, at der stadig kan være langt fra tanke til handling. Og her spiller økonomien naturligt nok en afgørende rolle for lysten til at realisere de grønne ambitioner, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq.

En stor vinder

Undersøgelsen viser dog også, at det først og fremmest er én form for vedvarende energiløsninger, som for alvor vinder frem hos danskerne. Varmepumperne har de senere år oplevet et folkeligt gennembrud, der også kan aflæses ude hos installatørerne.

Her oplever 30 procent et stigende salg indenfor netop dette område, hvilket ligeledes svarer til tallene for 2017.

Andre teknologier som for eksempel solcelleanlæg, solvarmeanlæg eller træpillefyr oplever ikke de samme stigninger. Her er salget i bedste fald stagneret og mange steder ligefrem faldet de senere år.

Relateret indhold