Stor interesse for uddannelsesvejledning i sommerferien

Noget tyder på, der er brug for vejledning. Der er nemlig næsten fuldt booket de næste par uger. Ændrede sabbatplaner er en af grundene til interessen.
Byggefag er efterspurgte denne sommer, beretter uddannelsesstedet. Foto: Next.
Byggefag er efterspurgte denne sommer, beretter uddannelsesstedet. Foto: Next.

Next uddannelse København holder igen i år åbent for uddannelsesvejledninger to gange ugentligt i hele juli. Det er populært.

Det er især de lidt ældre, der har brug for hjælp til at blive klogere på uddannelsesjunglen, siger uddannelseskonsulent Tilde Sørensen, som er en af de vejledere, der gennemfører samtalerne.

– Mange af de unge, jeg har snakket med, har en studentereksamen og er måske startet på en videregående uddannelse, som ikke rigtig har passet dem. Andre har på grund af corona fået ændret deres sabbatårs-planer. Aldersmæssigt er de fleste mellem 20-25 år, og det er naturligt, at netop den aldersgruppe, der søger vejledning, siger Tilde Sørensen og fortsætter:

– Unge fra 9. og 10. klasse afslutter grundskolen. Derfor er der flere ressourcer til dem på skolerne, hvorimod dem over 25 ingen mulighed har for at søge vejledning uden for jobcentrene. Så der lapper vi et hul.

Kreative fag lokker

– Det er meget blandet, hvad de unge er interesseret i. Men de kreative fag, industrifagene og byggefagene er blandt de mest populære retninger. Det er blandt andet folk, der under corona har fundet ud af, at de skal lave noget andet. Folk, der har siddet på kontor, og som nu gerne vil ud og være bygningssnedker eller tømrer. Flere af dem jeg har snakket med vil gerne ud og bruge deres hænder, efter de har siddet foran en computer, fortæller Tilde Sørensen.

Next er en af Danmarks største erhvervs- og gymnasieskoler med over 40 erhvervsuddannelser, eux-uddannelser, 6 gymnasier, 10. klasse og en bred pallette af efteruddannelseskurser.

Relateret indhold