AGF’s hjemmebane Ceres Park og de tilstødende, røde Stadionhaller står på usikker grund. Det viser grundige undersøgelser af jorden i stadionområdet, som projektets ingeniørrådgiver har foretaget.
Læs også: Top10: Kommunale projekter med byggestart i 2024
Det er bl.a. hovedtribunen på det nuværende stadion, som i dag er sammenbygget med bagsiden af Stadionhallerne, der står på for blød jord. Hovedtribunen skal efter planen rives ned som det første i nedrivningsprocessen.
Løsningen bliver at etablere det, man i fagsprog kalder en sekantpælevæg for at stabilisere den historiske bygning, hvorefter man kan fjerne de bløde og ikke-bæredygtige jordlag ved Stadionhallerne og hovedtribunen.
Ærgerligt med nødvendigt
Dét er en tidskrævende manøvre, som i værste fald kan forsinke stadionbyggeriet i op til fem måneder. Projektet holdes fortsat inden for den fastsatte økonomiske ramme.
Læs også: Splitter stadion i Aarhus ad – genbruger sæder og beton
Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, der også er formand for projektets styregruppe, siger:
– Vi er selvfølgelig ærgerlige over en eventuel forsinkelse af projektet, det havde vi helst været foruden. Men i det perspektiv, at vi kan fremtidssikre den markante røde bygning Stadionhallerne med stor kulturhistorisk værdi for vores by og det fantastiske stadion, vi lige nu skriver ny historie ved at opføre, så er det den eneste ansvarlige vej at gå.
AGF vil som planlagt spille sine hjemmekampe på det nuværende stadion i hele 2024, mens nedrivningen af hovedtribunen og sikringen af jordbundsforholdene sker. Den oprindelige plan for projektet betød, at AGF skulle kunne spille på stadion i juni 2026. Forventningen er fortsat, at superliga-klubben får hjemmebane på byens nye stadion i 2026.