Solcelle-ø skal sikre lokal energi til landsby

Hvidovre Kommune vil med en ny lokalplan bane vejen for 4.000 kvadratmeter solceller i et lokalt energianlæg, der skal producere fjernvarme til 270 boliger ved Avedøre Landsby.
Den nye lokalplan, der skal give plads til et lokalt energianlæg med 4.000 kvm solceller, kan kun vedtages, hvis Fredningsnævnet giver dispensation fra fredningen af Vestvolden, som området hører ind under. Arkivfoto
Den nye lokalplan, der skal give plads til et lokalt energianlæg med 4.000 kvm solceller, kan kun vedtages, hvis Fredningsnævnet giver dispensation fra fredningen af Vestvolden, som området hører ind under. Arkivfoto

Solceller og varmepumper skal producere strøm til Avedøre Landsby og et antal boliger nord for landsbyen. Det er formålet med et forslag til en ny lokalplan, som Hvidovre Kommune har sendt i offentlig høring til udgangen af måneden.

Lokalplanen skal gøre det muligt at bygge et energianlægget, der vil producere fjernvarme til i alt 270 husstande.

Kommunalbestyrelsen har en målsætning om, at Hvidovre skal være CO2-neutral i 2045, og omstillingen af varmeforsyningen er et vigtigt skridt for at nå målet. Mens størstedelen af Hvidovre løbende bliver koblet på det eksisterende fjernvarmenet, vil et kommende energianlæg ved Avedøre Landsby være et såkaldt ‘ø-projekt’, hvor der bliver produceret energi lokalt til et begrænset område.

– Vi håber, at vi får mulighed for at opføre energianlægget, for det er vejen frem i forhold til klimaet, siger formand for klima-, miljø- og teknikudvalget, Kristina Young.

Skal passe ind i landskabet

Det anlæg, lokalplanen skal give plads til, vil bestå af 4.000 kvadratmeter solceller, som placeres på støjvolden ud mod motorvejen langs Avedøre Slettevej, max. 150 kvadratmeter med teknikhus, varmepumpeanlæg, skorsten og en tank til flydende brændstof mellem nyttehaverne og rideskolen på samme strækning.

Den nye lokalplan har bl.a. til formål at sikre, at energianlægget kommer til at passe ind i landskabet og Avedøre Landsby på en måde, der ikke forstyrrer – hverken visuelt eller i forhold til støj.

Lokalplanen kan kun vedtages, hvis Fredningsnævnet giver dispensation fra fredningen af Vestvolden, som området hører ind under.

Relateret indhold