Opkøb: Lego-ejet selskab vil accelerere væksten inden for modulbyggeri

Sammen med en gruppe aktionærer har Kirk Kapital købt Mobilhouse fra kapitalfonden Adelis. Planen er at investere væsentlige midler i at udbygge porteføljen af bæredygtige modulløsninger, fortæller adm. direktør.
Mobilhouse producerer selv modulerne i Fredericia og har en filial i Bjæverskov. Foto: Mobilhouse.
Mobilhouse producerer selv modulerne i Fredericia og har en filial i Bjæverskov. Foto: Mobilhouse.

Midlertidigt byggeri vinder i stigende grad frem som en effektiv og bæredygtig måde at få opfyldt et behov for flere lokaler.

Sådan lyder begrundelse fra investeringsselskabet Kirk Kapital (ejet af Kirk Johansen-familien, som er efterkommere af Lego-grundlæggeren, Ole Kirk Christiansen), der har opkøbt 50 % af aktierne i den danske modulbygger-virksomhed, Mobilhouse.

De resterende aktier i selskabet ejes af Steffen Thomsen, Martin Mikkelsen og ledelsen.

– Mobilhouse adresserer dette marked med omkostningseffektive og fleksible løsninger og er i tillæg en af de få aktører i markedet, som kan levere svanemærkede modulbyggerier. Vi er derfor begejstrede for at blive aktionær i Mobilhouse og ønsker at støtte op omkring en plan, hvor Mobilhouse skal investere væsentlige midler i at udbygge porteføljen af bæredygtige modulløsninger, siger Kim Gulstad, adm. direktør i Kirk Kapital, der forvalter omkring 14 mia. kroner, som er investeret i strategiske investeringer og finansielle investeringer.

Ændret strategi og lavt CO2-aftryk

Mobilhouse, der har mere end 60 års erfaring inden for produktion og opførelse af midlertidigt modulbyggeri, producerer selv modulerne i Fredericia og har en filial i Bjæverskov.

Igennem mange år har virksomheden produceret, udlejet og solgt mobile skurvogne, men skiftede i 2017 strategisk fokus fra mobile skurvogne til udlejning af modulære bygninger til mange forskellige formål, hvor der stilles krav til funktionalitet, indeklima, æstetik og bæredygtighed.

Modulkonstruktionen er baseret på træ, og modulerne har et CO2-aftryk, der er ca. 50 % lavere end gennemsnitligt nybyggeri.

Størstedelen af Mobilhouse’ flåde er bygget efter bygningsreglementets regler for permanent byggeri, hvilket vil sige, at modulerne efterlever samme standarder som alt andet nybyggeri i Danmark ift. isolering, ventilation, dagslys mm.

Kundebasen udgør en bred portefølje af både offentlige og private kunder i Danmark, der efterspørger modulerne, som kan kombineres og flyttes efter behov, hvilket ofte eliminerer behovet for at bygge nyt permanent byggeri.

Stærkt forretning og ideelle partnere

Kapitalfonden Adelis har ejet Mobilhouse siden 2019, og lige siden har Steffen Thomsen siddet i selskabets bestyrelse. Han fortsætter som aktionær og bliver nu bestyrelsesformand for Mobilhouse:

– Med det strategiske skifte for nogle år siden har Mobilhouse nu fået etableret en stærk og skalerbar forretning drevet af en kompetent ledelse. Jeg glæder mig over at fortsætte samarbejdet med ledelsen og selskabet med et fokus på en yderligere accelerering af væksten de kommende år, siger han.

Benny Møller fortsætter som adm. direktør i Mobilhouse. Han fortæller, at aktiviteten i Mobilhouse aldrig har været højere og ser frem til at accelerere den yderligere i de kommende år

– Kirk Kapital og resten af aktionærkredsen deler vores værdier og fokus på at udvikle en bæredygtig virksomhed. Deres kompetencer og tilgang til aktivt ejerskab gør dem til ideelle partnere fremadrettet, siger han.

Transaktionen blev underskrevet og gennemført d. 23. november 2022.

Relateret indhold