Nyt styresystem og nye små vinduesmotorer fra Windowmaster

Fremtiden vil byde på meget mere IoT og flere smartbuildings. For at en bygning fungerer optimalt, skal alle komponenter forbindes, så de kan udveksle data, mener man hos Windowmaster.
NV Embedded er et nyt styresystem til naturlig ventilation i bygninger. For eksempel lader en smart cloud løsning bygningsadministrator tilgå både historisk og realtidsdata om bygningens indeklima.
NV Embedded er et nyt styresystem til naturlig ventilation i bygninger. For eksempel lader en smart cloud løsning bygningsadministrator tilgå både historisk og realtidsdata om bygningens indeklima.

Den danske clean-tec virksomhed Windowmaster har præsenteret et nyt styresystem til indeklimakontrol med naturlig ventilation. Med fokus på IoT (Internet of Things) samt fleksibel CTS-ingetration byder den nye løsning, NV Embedded, på en række nye og smidige funktioner.

Ifølge Windowmaster kan NV Embedded være med til at løse de problemer, der tidligere har forhindret bygningsejere, arkitekter, ingeniører og facadebyggere i at vælge et mere miljøvenligt og økonomisk alternativ til mekanisk ventilation i bygninger.

Løsning er bygget på 28 års erfaring og virksomhedens afprøvede teknologi med vinduesautomatik, som er implementeret i rigtig mange bygninger rundt i verden. Det nye system er designet til at kunne bruges i alle bygningstyper og er både fleksibel og skalerbar. Ydermere er det muligt at benytte en smart cloud løsning, som lader bygningsadministratoren tilgå både historisk og realtidsdata om bygningens indeklima uafhængig af tid og sted.

Software i motorcontrollere

Systemets software vil automatisk kontrollere indeklimaet gennem for eksempel motoriserede vinduer, solafskærming, opvarmning/køling og mekanisk assisteret hybrid ventilation baseret på input fra sensorer, der monitorerer CO2, indendørs- og udendørs temperaturer, vindhastighed- og retning samt luftfugtighed.

Tidligere var den intelligente software placeret i en tildelt pc eller i et kontrolpanel, der kommunikerede med motorcontrollerne, som igen styrede vinduets motorer, der åbner og lukker vinduerne.

I NV Embedded har Windowmaster integreret intelligensen i deres motorcontrollere. Dette overflødiggør dermed behovet for yderligere kontrolenheder, og brugere kan tilgå oplysninger om systemet og bygningens indeklima eller ændre indstillingerne fra en hvilken som helst enhed eller via en nyudviklet app.

Små motorer

Samtidig lancerer Windowmaster to nye vinduesmotorer til naturlig ventilation, der især udmærker sig ved at være små. WMX 813 og WMX 814 blev designet som reaktion på markedets efterspørgsel på højt ydende og kompakte vinduesmotorer med smarte designmuligheder.

Begge motorvarianter er bygget med mulighed for at benytte teknologier for præcis vinduespositionering og feedback, som sørger for, at vinduesmotorerne kører lydløst og synkront. Adskillige motorlinjer kan dermed kører med helt samme hastighed, hvor de åbner helt ned til en milimeter per sekund. Dette giver en lydløs, synkron effekt med minimal forstyrrelse af bygningens brugere og et æstetisk udtryk i facaden.

Små pakker giver den største glæde

Begge motorvarianter er nogle af de mindste på markedet.

Den ene variant, WMX 813, er integreret i vinduesprofilet og vil kunne bruges med profiler der allerede er velkendt i byggeindustrien. Og med ganske lidt tilpasning af beslagene vil adskillige flere vinduesprofiler også kunne benytte denne kompakte motor.

Vinduer der passer bedst til denne motor, er bundhængte, indadgående vinduer, hvilket gør vinduesmotoren yderst relevant for bygninger, hvor der ønskes en glat facade uden synlig naturlig ventilation.

Den anden variant, WMX 814, monteres på vinduesrammen, og er ligeledes en af de mindste vinduesmotorer der er tilgængelige. Motoren sørger således for frisk luft til bygningen uden at man behøver at gå på kompromis med facadens æstetik.

De nye vinduesmotorer fra Windowmaster er små - måske de mindste på markedet.
De nye vinduesmotorer fra Windowmaster er små – måske de mindste på markedet.

Relateret indhold