Niras er danmarksmester i udviklingsbistand

Der står Niras på 30 af de 136 millioner kroner, som Danida brugte på udviklingskontrakter i 2014. Det gør rådgivningsvirksomheden til danmarksmester i udviklingsbistand for ottende år i træk.
Niras er i gang med et projekt, der skal forbedre investeringsklimaet for landbrugssektoren i Tanzania. Her ses pakning af søde kartofler i landets nordlige del. Foto: Jacob Hove.
Niras er i gang med et projekt, der skal forbedre investeringsklimaet for landbrugssektoren i Tanzania. Her ses pakning af søde kartofler i landets nordlige del. Foto: Jacob Hove.

Niras forsøger at byde på så mange Danida-projekter som muligt, og rådgivningsvirksomheden lykkes med taktikken. Ud af Danidas rådgiverbistand på i alt 136 millioner kroner i 2014 har Niras fået kontrakter for i alt 30 millioner kroner svarende til knap en fjerdedel af det samlede beløb.

20 af de 30 Niras-millioner går til et projekt, der skal forbedre investeringsklimaet for landbrugssektoren i Tanzania. Resten af ordrerne inkluderer monitorering af et større udviklingsprogram i Nepal og en evaluering af Det Arabiske Initiativ, og dermed spreder Niras’ opgaver sig over det meste af Danidas område.

Vi har et indgående kendskab til, hvad Danida efterspørger, så vi byder på det meste.

Sven Vejen Hindkjær Direktør, Niras International Consulting Denmark

– Vi har et indgående kendskab til, hvad Danida efterspørger, så vi byder på det meste, siger direktør for Niras International Consulting Denmark, Sven Vejen Hindkjær, i en pressemeddelelse.

Størst otte år i træk

Det er det internationale tidsskrift for udviklingsbistand Development Today, der for ottende år i træk kårer Niras som den Danida-leverandør, der løber med den største andel af de samlede opgaver.

Og Niras er meget opmærksomme på at udvikle nye metoder og produkter, der kan bruges i fremtidige projekter.

– Det siger noget om, at vi i stand til at tænke nye tanker og gå nye veje, samtidig med at vi forbliver konkurrencedygtige. Langt de fleste ordrer vinder vi jo i et stærkt felt af internationale leverandører, siger Sven Vejen Hindkjær.

Bistandsrådgivning er et voksende markedsområde for Niras. Den samlede årlige omsætning passerede sidste år en kvart milliard kroner, hvilket er en fordobling på fem år.

Relateret indhold