Kæmpe renoveringsprojekt giver gode resultater

Viggo Madsen A/S er som totalrådgiver ansvarlig for et totalbudget på lige under 1 mia. i forbindelse med renoveringen af boligforeningen Rosenhøj i Aarhus-forstaden Viby.
Renoveringen af det sociale boligbyggeri Rosenhøj ved Aarhus har givet gode resultater. Foto: Henning Larsen.
Renoveringen af det sociale boligbyggeri Rosenhøj ved Aarhus har givet gode resultater. Foto: Henning Larsen.

Med cirka 2.300 beboere, 27 boligblokke og opførelse af 22 nye rækkehuse og nye ungdomsboliger hører renoveringen af det sociale boligbyggeri Rosenhøj i Aarhus-forstaden Viby til blandt de større opgaver. Ingeniørfirmaet Viggo Madsen med base i Aarhus er totalrådgiver på opgaven, der har et budget på lige under en milliard kroner, og som nu er på vej ind i sin sidste fase.

– Selvfølgelig støder vi på udfordringer på så stort et byggeri, men vi har nu været i gang i snart to år og går ind i den 3. og sidste etape nu, og vi har hver gang, der er opstået nogle problematikker, fundet løsninger. Det tillægger jeg i stor udstrækning Ingeniørfirmaet Viggo Madsens evner i forhold til at styre byggeriet, skabe en samarbejdende ånd på byggepladsen og besidde den rigtige ekspertviden, siger direktør i boligforeningen Århus Omegn, Leif Jensen, i en pressemeddelelse.

Det er simpelthen en symbiose af god styring, god kommunikation og en vilje til, at det skal lykkes, både fra beboernes, byggeriets parters og vores side, der gør, at det går så godt.

Leif Jensen Direktør, Århus Omegn

Flotte resultater

Beboerne i Rosenhøj er glade for den omfattende renovering, der har givet området en helt ny identitet, og de gode resultater har betydet, at bygherren, Århus Omegn, nu holder foredrag om renoveringen både i Danmark og Sverige. Fakta er nemlig, at både kriminaliteten og hærværksraten er faldet, samtidig med at beskæftigelsen blandt beboerne er steget. Det har blandt andet betydet, at forsikringspræmien på Rosenhøj er halveret, og samtidig er 24 beboere kommet i arbejde i forbindelse med byggeriet, hvoraf 6 af stillingerne er lærepladser. Det skaber en stolthed og lyst til at passe på området, som betyder meget for Rosenhøj.

Beboerne er med

Beboerne i 22 af de 27 boligblokke bor i lejlighederne under renoveringen, selv om der monteres helt nye vinduespartier, udføres nye ventilationsanlæg, nye badeværelser, nye varmeinstallationer og nye facader, samtidig med at hele udenomsarealet ændres og forskønnes. Det er en kæmpe koordineringsopgave og en omfattende informationskampagne, der har ligget til grund for, at det har kunnet lade sig gøre. Århus Omegn har haft flere medarbejdere til udelukkende at arbejde med dette, og boligforeningen har besøgt hver eneste familie i hver eneste lejlighed og lagt en individuel plan sammen med dem for renoveringen af deres lejlighed.

– Det kan kun lade sig gøre, fordi Århus Omegn, Enemærke & Petersen og Wicotec Kirkebjerg har ansat en medarbejder, som taler flere af de sprog, som beboersammensætningen fordrer, og som udelukkende arbejder med at mindske generne ved byggeriet og tage sig af de problemer, der opstår derude. Samtidig vil jeg pointere, at Ingeniørfirmaet Viggo Madsens samspil med de to entreprenør er af stor betydning. Det er simpelthen en symbiose af god styring, god kommunikation og en vilje til, at det skal lykkes, både fra beboernes, byggeriets parters og vores side, der gør, at det går så godt, siger Leif Jensen.

Relateret indhold