Interessen for energirenovering daler

Danskerne er ikke lige så interesserede i at energirenovere deres boliger, som de tidligere har været, konkluderer Bolius-undersøgelse. Lang tilbagebetalingstid kan være grunden, mener ekspert.
Hvis projektet ikke har effekt her og nu, er der mange, der fravælger at energirenovere boligen. Foto: Colourbox.
Hvis projektet ikke har effekt her og nu, er der mange, der fravælger at energirenovere boligen. Foto: Colourbox.

Interessen for at energirenovere vores boliger er faldende, viser en ny undersøgelse foretaget af Bolius.

En af grundene til at det er muligvis, at fokusset i højere grad er på tilbagebetalingstiden af et projekt og ikke i så høj grad på den øgede komfort, en renovering kan medføre.

Vi ser ikke tegn på en bred bevægelse i retning af, at vi gerne vil energirenovere vores huse fra A til Z, som man troede for 10 år siden.

Formidlingschef Kristine Virén Bolius

– Vi ser ikke tegn på en bred bevægelse i retning af, at vi gerne vil energirenovere vores huse fra A til Z, som man troede for 10 år siden. Når husejeren gør det, sker det i projekter, som alligevel finder sted, siger formidlingschef i Bolius Kristine Virén i en pressemeddelelse.

Mest fokus på økonomi

Tendensen med at vi kun energirenoverer, når vi alligevel har gang i et projekt i boligen, kan senioranalytiker i Bolius Henrik Sonne nikke genkendende til.

– Det giver god mening, for ofte er der også lovkrav om at energioptimere, når man for eksempel skifter vinduer eller laver nyt tag, siger han i pressemeddelelsen.

At en faktor som tilbagebetalingstid er en af de mest tungtvejende er ærgerligt, mener Kristine Virén. Energirenovering af boligen kan nemlig blive et taberprojekt, hvis økonomi alene er den afgørende faktor.

– Tilbagebetalingstid er et forkert parameter. Det vil man ikke bruge, når vi køber et nyt køkken. Her siger vi, at det er superrart. Med energirenovering forventer vi, at det tjener sig hjem inden for 7-12 år. Og gør det ikke det, bliver vi skuffede, siger Kristine Virén i pressemeddelelsen.

Ifølge undersøgelsen er det langt oftere de 25-39-årige, der er optagede af at energirenovere. Hos boligejerne over 50 er interessen ikke lige så stor.

Relateret indhold