Forsyningsselskab går målrettet efter DGNB-certificeret driftscenter

Aalborg Forsyning samler en række forsyningsvirksomheder i et nybygget, primært driftscenter ved byens østlige havnefront. Bæredygtighed har været en udtalt prioritering i byggeriet
Aalborg Forsynings nye kontorer, værksted og lager skal certificeres til DGNB Guld. Byggeriet forventes færdigt til indflytning i sommeren 2024.
Aalborg Forsynings nye kontorer, værksted og lager skal certificeres til DGNB Guld. Byggeriet forventes færdigt til indflytning i sommeren 2024.

Aalborg Forsyning skal have godt 5.000 nye kvadratmeter med kontorer, værksted og lager, som sammen med udearealerne på 11.000 m2 skal certificeres til DGNB-guld.

Det bliver HP Byg, der skal opføre driftscenteret i totalentreprise. Opgaven omfatter også nedbrydning af en række eksisterende bygninger. Udover HP Byg består totalentrepriseteamet af Arkinord, By+Land og Frandsen & Søndergaard, mens Cowi er bygherrerådgiver.

Bæredygtighed er et vigtigt tema i byggeriet, som skal certificeres til DGNB-guld. Blandt tiltagene er anvendelse af miljømærkede materialer og sedum på tagene samt fundamenter, terrændæk og slidlag af CO2-reduceret beton.

Byggematerialer og konstruktionsløsninger vil desuden blive udvalgt på baggrund af livscyklusberegninger.

På facaderne er der felter med lameller af træ fra ansvarlig skovdrift. Lamellerne går desuden igen ved tagterrasserne samt indenfor i hovedbygningens atrium, hvor de er med til at regulere akustikken. Der er desuden lagt vægt på at skabe fleksible kontorfaciliteter, der kan tilpasses varierede arbejdsformer og behov samt optimere de daglige arbejdsgange og skabe synergi på tværs af Aalborg Forsynings forskellige grene.

Udenfor skal en stor del af arealet anvendes til kørsel, parkering og oplagring – men der bliver stadig gjort plads til grønne områder med træer og hjemmehørende enggræsser.

I hovedbygningens atrium danner lamellerne afskærmning og værn og er med til at trække lyset ned til foyeren.
I hovedbygningens atrium danner lamellerne afskærmning og værn og er med til at trække lyset ned til foyeren.

En robust løsning

Det nye byggeri giver blandt andet Aalborg Forsyning mulighed for faglig synergi, fælles læring og mere effektive arbejdsgange. Samtidigt er robustheden og de bæredygtige tiltag vigtige, fortæller Søren Gais Kjeldsen, som er administrerende direktør i Aalborg Forsyning:

– Udover at pris og kvalitet går op i en højere enhed, er vores krav til bæredygtighed en væsentlig grund til, at vi har valgt HP Byg. De har virkelig leveret på bæredygtighed og har budt ind med et gennemarbejdet forslag. Vi får en god, robust løsning, hvilket er vigtigt for os, for vi har brug for en bygning, der kan holde til at blive brugt i mange år.

Det fremtidige driftscenter får adresse på Gasværksvej, som ligger ved byens østlige havnefront. Centeret bliver arbejdsplads for lidt mere end 70 medarbejdere.

Det første spadestik på det kommende driftscenter bliver taget i det tidlige forår 2023, og byggeriet skal stå færdigt til indflytning i sommeren 2024.

Relateret indhold