Flere lærlinge samt karriereudvikling skal forbedre rekruttering

Underdirektør Tina Voldby, Tekniq. Pressefoto.
Underdirektør Tina Voldby, Tekniq. Pressefoto.

Med fremgang i aktivitet og beskæftigelse nærmer installationsbranchen sig en situation, hvor mangel på arbejdskraft er ved at blive en alvorlig udfordring. Langt størstedelen af el- og vvs-virksomhederne har dog en klar plan for, hvordan de vil tackle, at det bliver sværere at rekruttere arbejdskraft.

Hele 39 procent af virksomhederne (31 procent af vvs-virksomhederne og 44 procent af elvirksomhederne) vil for eksempel ansætte flere lærlinge for at sikre tilstrækkeligt med arbejdskraft til at løse de stadigt flere opgaver i ordrebøgerne. Derudover vil 19 procent ansætte flere nyuddannede lærlinge.

Sats på udvikling

Samtidig vil installationsvirksomhederne arbejde på at gøre sig selv så attraktive som muligt for deres eksisterende ansatte. 29 procent af virksomhederne vil således øge indsatsen for at fastholde de nuværende medarbejdere. Samtidig vil 19 procent i større omfang efteruddanne og opkvalificere medarbejderne.

Vi står i en situation med meget lav ledighed og kun få kvalificerede ledige elektrikere og vvs’ere at rekruttere. Derfor er det også positivt, at virksomhederne især har fokus på at åbne dørene for endnu flere lærlinge. Ved på den måde at styrke mulighederne for at få en læreplads er installatørerne også med til at gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive.

Samtidig er det vigtigt, at installatørerne bruger det faktum, at de befinder sig i en branche i rivende udvikling med mange nye udfordringer. Derfor skal der også satses på karriereudvikling og efteruddannelse, da især specialister er en mangelvare.

Relateret indhold