Flere arbejdstimer i byggeriet

Det er i byggeriet, der skabes flest jobs og præsteres flest arbejdstimer for tiden, og i første kvartal blev der sammenlagt præsteret 2,3 procent flere arbejdstimer i bygge og anlæg.
- Nybyggeriet af boliger er på vej frem fra lavt udgangspunkt og bedringen på boligmarkedet giver flere hushandler og dermed flere renoveringsopgaver, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.
- Nybyggeriet af boliger er på vej frem fra lavt udgangspunkt og bedringen på boligmarkedet giver flere hushandler og dermed flere renoveringsopgaver, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Især i byggeriet har der været stigende aktivitet i 1. kvartal af 2016. Ifølge Danmarks Statistik blev der præsteret 2,3 procent flere arbejdstimer og skabt 2.100 nye job, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

– Arbejdstidsregnskabet er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen, og de nye tal bekræfter, at 1. kvartal 2016 udviklede sig gunstigt for dansk økonomi, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

– Nybyggeriet af boliger er på vej frem fra lavt udgangspunkt og bedringen på boligmarkedet giver flere hushandler og dermed flere renoveringsopgaver. Samtidig topper de offentlige hospitalsbyggerier i år og de kommende tre år, mens Femernforbindelsen omvendt er udskudt på ubestemt tid, siger Bo Sandberg.

Ikke købers marked

Dansk Byggeri nedtoner igen flaskehalsspekulationerne, men opfordrer samtidig til rettidig omhu.

– Byggeriet befinder sig med cirka 160.000 beskæftigede netop nu i det nærmeste, man kan komme en konjunkturmæssig normalsituation. Branchen præsterede i 2015 den samme værdi som i 2005, men gør det med 21.000 færre beskæftigede. Samtidig er bygge og anlæg præget af stor dynamik med mange jobskift og personalemæssig gennemstrømning ind og ud af branchen, siger Bo Sandberg og tilføjer:

– Men når alt det er sagt, skal vi selvfølgelig vænne os til, at man ikke længere kan vælge og vrage mellem den kvalificerede arbejdskraft. Det er ikke længere købers marked, som det var under finanskrisen.

Relateret indhold