EnergiMidt afviser kritik

Aftalen med lokale håndværkere i Skive er ændret siden de første forhandlinger.
EnergiMidt afviser kritik i en sag om energirådgivning af borgere i Skive Kommune. Foto: Colourbox.
EnergiMidt afviser kritik i en sag om energirådgivning af borgere i Skive Kommune. Foto: Colourbox.

Direktør Michael H. Nielsen udtrykte i sidste uge over for Dagens Byggeri forundring over, at EnergiMidt, trods en henvendelse tre uger tidligere, ikke var vendt tilbage for at aftale et møde om den aftale, EnergiMidt og Skive Kommune har indgået om energirådgivning.

Nu viser det sig imidlertid, at der i Dansk Byggeri har været en kommunikationsbrist, og at EnergiMidt havde svaret på henvendelsen og foreslået hele fire mødedatoer, som man dog havde fået at vide ikke kunne anvendes.

Michael H. Nielsen beklager over for Dagens Byggeri, at han ikke har været orienteret om henvendelsen fra EnergiMidt:

– Det er naturligvis utilfredsstillende for mig og beklageligt i forhold til det, jeg har udtalt overfor medierne, siger Michael H. Nielsen til Dagens Byggeri.

Ændret kontrakt

I øvrigt har EnergiMidt, siden man forsøgte at indgå de første aftaler – der indebar et årligt tilslutningsbidrag fra håndværkerne på 10.000 kroner og 15 procent i “returkommission” på fakturabeløbet – ændret kontrakten. EnergiMidt kalder beløbet “henvisningsprovision”.

Aftalen indeholder ikke længere krav om tilslutningsbidraget, og EnergiMidt skal nu “kun” have 7,5 procent af fakturabeløbet. Aftalen indeholder dog stadig, at opgaverne tildeles “efter tur”, men det fremgår ifølge det oplyste, at boligejeren oplyses om, at “EnergiMidt får henvisningsprovision af henviste håndværkere” (på samme måde som når en ejendomsmægler formidler forskellige ydelser ved et huskøb). Dog ikke hvor meget “henvisningsprovisionen” er.

Efter tur

EnergiMidt noterer over for Dagens Byggeri, at det er erfaringer fra “Innovation Fur”, der ligger til grund for pilotprojektet i Skive Kommune.

På Fur blev der opnået store energibesparelser på 23 procent, en varmebesparelse på 16 procent, en CO2-reduktion på 25 procent og 24 procent flere vedvarende energianlæg.

– Det er aftalt, at EnergiMidt ved henvisninger på vegne af boligejeren, henviser til lokale håndværkere og ikke forfordeler nogen – deraf “efter tur”-begrebet. EnergiMidt har indgået aftale med tre lokale håndværkervirksomheder og er i dialog med flere andre. Disse er udvalgt på baggrund af anbefalinger fra kommunens borgere og virksomheder, oplyser EnergiMidt.

Dagens Byggeri har rettet henvendelse til Skive Kommune for at få en kommentar til de rejste problemstillinger, men man er ikke vendt tilbage.

Relateret indhold