Efter få måneder: Aalborg skal have ny stadsarkitekt – igen

Der var store forhåbninger til Lise Thorsens virke som ny stadsarkitekt i Aalborg Kommune. Nu er ansættelsen ophævet og Lise Thorsen fratrådt.
Lise Thorsen er den anden stadsarkitekt, der er stoppet i Aalborg Kommune indenfor halvandet år. Arkivfoto: Foto: Steen Brogaard
Lise Thorsen er den anden stadsarkitekt, der er stoppet i Aalborg Kommune indenfor halvandet år. Arkivfoto: Foto: Steen Brogaard

Arkitekt Lise Thorsen, der tiltrådte som stadsarkitekt i Aalborg Kommune d. 7. august, er fratrådt pr. 23. oktober ‘efter gensidig aftale, da der ikke har vist sig det rigtige match for hverken Lise Thorsen eller Aalborg Kommune’, som Aalborg Kommune skriver i en kort pressemeddelelse.

Det var ellers en optimistisk direktør i By og Land, Alvaro Arriagada, der i juni kunne offentliggøre navnet på kommunens nye stadsarkitekt. Dengang lød det således:

– Lises arkitektfaglige erfaring kombineret med hendes erfaringer fra flere kommuner gør, at vi får en kompetent kvinde på posten. Med Lise får vi en stærk leder, der kan stå i spidsen og sætte retning for Aalborg Kommunes fysiske udvikling. Og på de interne linjer får vi en kvinde, der kan spille godt sammen med ledere, medarbejdere og med det politiske niveau.

Erfaringer fra både Danmark og Norge

Lise Thorsen overtog jobbet efter Peter Baltzer Nielsen, der blev fritstillet i foråret 2022, efter det blev afsløret, at udbygningsaftaler i Aalborg Kommune ikke så ud til at være indgået lovmæssigt.

Hun kom til Aalborg fra en stilling som afdelingschef i Vordingborg Kommune, hvor hun som afdelingschef stod i spidsen for 230 ledere og medarbejdere, samt varetog betjening af det politiske niveau.

Hun har dertil erfaring fra tidligere ansættelse hos Henning Larsen Architects med teamledelse i Landscape & Urbanism, ligesom hun fra sin tid som kontorchef i Arkitema Architects har arbejdet med forretningsbaseret produktionsledelse for fagspecialister i Århus, København og Oslo i Norge.

Efter fratrædelsen af Lise Thorsen bliver der nu brug for en periode med grundige overvejelser vedrørende de næste skridt i forhold til stillingen som stadsarkitekt, lyder det fra Aalborg Kommune.

Relateret indhold