Det er ikke nok med styr på produktionen

Dansk Håndværk tilbyder sammen med Danske Anlægsgartnere ejerne af de mindre virksomheder et praktisk orienteret ledelseskursus.
Dansk Håndværk tilbyder nu ejerne af de mindre virksomheder et praktisk orienteret ledelseskursus. Foto: Colourbox.
Dansk Håndværk tilbyder nu ejerne af de mindre virksomheder et praktisk orienteret ledelseskursus. Foto: Colourbox.

Uanset om en virksomheden vil vokse eller blot trives i den størrelse, den har, så er målrettet ledelse grundstenen for, at det lykkes. Derfor sætter en række ledere fra danske håndværksvirksomheder sig nu på skolebænken for at lære hvordan.

Med en omfattende lederuddannelse i fem moduler, der hver rækker over to dage, skal ledere og ejere lære alt fra virksomhedsstrategi til salg og forhandlingsteknik.

Lederne skal ikke kun have styr på produktionen, men også alt det, der ellers vedrører virksomheden.

Morten Frihagen Direktør, Dansk Håndværk

– Lederne skal ikke kun have styr på produktionen, men også alt det, der ellers vedrører virksomheden. Det gælder både indkøb, logistik og projektstyring og medarbejderhåndtering, siger direktør Morten Frihagen fra Dansk Håndværk til Dagens Byggeri.

Fikse fingre

Det er ikke kun chefen og ejerne, der får tilbuddet. Også mellemledere, formænd for eksempelvis byggesjak og medarbejdere med udvidet ansvar kan få styrket deres kompetencer. Det sker med et tilsvarende forløb i tre moduler over to dage.

Ledelseskurset har titlen “Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed”, og dermed er der sat en tyk streg under, at uddannelsen henvender sig meget konkret til håndværkerne.

– Mindre virksomheder har brug for, at det teoretiske sættes i baggrunden, og at det, der læres, umiddelbart kan bruges, når man kommer tilbage i virksomheden. Og at det giver lederen inspiration og lyst til at udfylde sin opgave, så det bliver sjovt at udvikle forretningen. Lederne skal umiddelbart efter at have færdiggjort kurset kunne gå hjem i virksomheden og bruge det i dagligdagen, siger Morten Frihagen.

Relateret indhold