Urban Partners, der har en ejendomsportefølje på 8 millioner m2 placeret i forretningsbenet Nrep, er én af 15 internationale virksomheder, som på verdensplan er udvalgt til at afprøve nye retningslinjer fra Science Based Targets initiative (SBTi), der har til formål at reducere drivhusgasser i ejendomsbranchen.
Læs også: Urban Partners runder 1 milliard: Har udsigt til vækst og øget indtjening
Retningslinjerne skal, når de rulles bredt ud, hjælpe virksomheder med at fastsætte ambitiøse, men realistiske mål, følge op på dem og rapportere i overensstemmelse med Paris-aftalens målsætning om ikke at overskride temperaturstigninger på 1,5 grader:
– Afstanden mellem industriens udledning af drivhusgasser og det sted, vi skal være for at opfylde målet i Paris-aftalen, vokser, og det er afgørende, at vi handler. Derfor er det nødvendigt at være en del af et initiativ som SBTi, som skaber en fælles ramme, der kan få os tilbage på sporet, siger Jens Stender, Co-CEO og partner i Urban Partners.
Det seneste år har Nrep implementeret SBTi’s foreløbige retningslinjer for byggebranchen, som blev offentliggjort i maj sidste år. Nu indgår Nrep også i pilotprojektet.
Ingen kan alene
SBTi er et samarbejde mellem non-profit-organisationen CDP (tidligere Carbon Disclosure Project), FN’s Global Compact, World Resources Institute og Verdensnaturfonden (WWF).
Et af målene er at halvere CO2-emissionerne i 2030 og være CO2-neutrale i 2050 på tværs af sektorer. Elisabeth Hermann Frederiksen, Head of Sustainability i Urban Partners, kalder det “en stejl, men nødvendig læringskurve”:
– Ingen virksomhed kan håndtere udfordringen alene. Vi er nødt til at arbejde sammen om fælles standarder, og derfor er det afgørende at indgå i samarbejdet med SBTi.
Læs også: Top10: De største bygherrer i Region H netop nu
Hun tilføjer:
– Vores opfordring til ejendomsvirksomheder, byudviklere og andre interessenter over hele verden er at bakke op om arbejdet med fremme videnskabeligt baserede initiativer til at reducere CO2-udledninger, som dette fra SBTi.
De 15 selskaber, som deltager i pilotprojektet, er fra hele verden.