Arbejdsgiverforeninger om skatteudspil: Der skal langt mere til

Dansk Håndværk og Danske Malermestre ser positive takter i regeringens nye skatteudspil, men begge parter forventer større skattelettelser i fremtiden.
Direktør Morten Frihagen, Dansk Håndværk. Foto: Dansk Håndværk.
Direktør Morten Frihagen, Dansk Håndværk. Foto: Dansk Håndværk.

Skattelettelserne bydes velkommen, men de må kun være en begyndelse.

Sådan lyder det nu fra Dansk Håndværk i forlængelse af regeringens nye skatteudspil, som blev præsenteret søndag aften.

Læs også: DI og SMVdanmark: Godt forslag til skattereform, men også fejlskud

Et forslag, der ifølge regeringen vil sikre 10 mia. kroner i skattelettelser og øge beskæftigelsen med mere end 5.000 fuldtidspersoner. Udspillet lægger op til at realisere dette ved bl.a. at hæve beskæftigelsesfradraget og sænke topskatten.

– Selv om effekten på arbejdsudbuddet er beskeden, er alle initiativer, der giver virksomhederne mere arbejdskraft velkomne. Men skattelettelsen vil kun forøge beskæftigelsen med, hvad der svarer til godt 5.000 fuldtidsjob, så der skal langt mere til, hvis vi skal komme manglen på arbejdskraft til livs, lyder det fra Dansk Håndværks direktør, Morten Frihagen, der fortsætter med en konkret opfordring:

– Vi håber, at regeringen fortsætter i sporet og fjerner nogle af de administrative byrder, der alene i det private erhvervsliv beslaglægger, hvad der svarer til 60.000 stillinger.

Direktør Ole Draborg, Danske Malermestre. Foto: Danske Malermestre.
Direktør Ole Draborg, Danske Malermestre. Foto: Danske Malermestre.

Til gavn for malerfaget

Eksperter har allerede sået tvivl om skattereformens effekt på arbejdsudbuddet.

Skattelettelserne kan nemlig risikere at blive en motivation til at holde mere fri, da danskerne nu får flere penge på lommen.

Læs også: Indgår 4-årig rammeaftale med Københavns Lufthavne

Men direktør for Danske Malermestre, Ole Draborg, ser et konstruktivt udspil og håber, at udspillet kan være med til at hæve arbejdsbuddet i et ellers trængende erhverv.

– Det er positivt, at regeringen letter skatten på arbejde med 10 mia. kroner. Man kunne have ønsket endnu større lettelser. Men samlet er det vores vurdering, at reformen vil gavne malerfaget – dels fordi malersvendene sammen med alle andre, der arbejder, får glæde af beskæftigelsesfradraget og dels fordi, der trods alt gøres noget ved topskatten, som alt for mange betaler i dag, fortæller arbejdsgiverdirektøren.

Forventningen er fra regeringens side, at udspillets nye skattesatser allerede indfases fra 2025.

Relateret indhold