Åbningsfest! Lokalkendte står bag Carl Ras’ 19. engroscenter

I morgen fejrer Carl Ras åbningen af et 1000 kvm stort engroscenter i Holbæk Megacenter. Fire erfarne isenkræmmere med et bredt kendskab til kunderne skal lede det nye center.
Anders Lundberg, Bent Kristiansen, Christian Børresen og Claus Ancher Christiansen håber, at åbningsfesten kan skabe større synlighed om det nye engroscenter i lokalområdet. Foto: Carl Ras.
Anders Lundberg, Bent Kristiansen, Christian Børresen og Claus Ancher Christiansen håber, at åbningsfesten kan skabe større synlighed om det nye engroscenter i lokalområdet. Foto: Carl Ras.

Corona-pandemien ar givet et regulært salgsboom for trælaster, byggemarkeder og leverandører af værktøj. For engrosvirksomheden Carl Ras resulterer det blandt andet i, at man i morgen den 9. september holder åbningsfest for sit 19. engroscenter på 1000 kvm i Holbæk Megacenter.

Det bliver fire lokale isenkræmmere, der skal lede det nye engroscenter i Holbæk. Alle er ildsjæle, der brænder for at rådgive og sælge værktøj og beslag til håndværkere, og så har de alle mange års erfaring med butikssalg i håndværkerbranchen og et bredt kendskab til kunderne i Holbæk by og omegn.

Én af dem er 53-årige Claus Ancher Christiansen. Han bor i Hørve og har arbejdet som værktøjssælger siden han var 17 år gammel – de seneste 8 år som butikssælger i Carl Ras’ engroscentre i Slagelse og Ringsted. I mange år har han ventet på at få mulighed for at være med til at åbne et nyt engroscenter i Holbæk:

– Jeg har altid givet udtryk for, at jeg gerne ville arbejde i Holbæk, hvis Carl Ras en dag åbnede et nyt engroscenter omkring Holbæk by og omegn. Jeg er født og opvokset i området og var for 14 år siden med til at åbne Meredin Tømrerhandel i Holbæk, som jeg var butikschef for. Jeg kender derfor kunderne godt, som i mange år også har handlet hos mig i Slagelse og Ringsted, før vi havde en Carl Ras-butik i lokalområdet. Det får de nu kortere vej til, fortæller han.

Efterspørgsel fra lokalområdet

En anden er 49-årige Christian Børresen, der bor i Kirke Såby mellem Roskilde og Holbæk. De seneste 10 år har han arbejdet som både butikssælger og butikschef i Carl Ras’ engroscenter i Roskilde og kan samtidig trække på 30-års erfaring i håndværkerbranchen:

– Flere af mine gamle kunder i Roskilde har efterspurgt et engroscenter nær Holbæk, da mange af dem bor i området. Jeg glæder mig derfor til at komme tættere på kunderne og sikre dem professionel salg og rådgivning, så de kan komme godt fra start med deres byggeopgaver, siger han.

Professionelt isenkram og over 14.000 varenumre

Tredje mand er 39-årige Anders Lundberg, der bor i Holbæk og er nyansat butikschef for Carl Ras’ nye engroscenter. Som 24-årig blev han udlært isenkræmmer i Kalundborg og har efterfølgende arbejdet som butikssælger og butikschef i Starks håndværkerbutik i Holbæk indtil nu.

Han ser frem til at få hænderne endnu dybere ned i rådgivning og salg af isenkram til den professionelle håndværker:

– Carl Ras er specialisten i markedet, når det gælder salg af værktøj og beslag til professionelle håndværkere og B2B-virksomheder. Jeg har derfor set frem til at prøve kræfter med at starte en ny butik op fra bunden i lokalområdet, der udelukkende består af professionelt isenkram og mere end 14.000 varenumre.

Butiksfolk med en høj specialistviden

54-årige Bent Kristiansen, der bor i Fårevejle, er nyansat butikssælger i Carl Ras’ nye engroscenter i Holbæk. Han startede som helt ung i lære som isenkræmmer hos den lokale værktøjsgrossist ‘Bjørn’ i Holbæk. Siden da har han også arbejdet som butikssælger i Starks håndværkerbutik i Holbæk og hos XL Byg i Hørve og kan i dag tælle 36-års erfaring med isenkram i håndværkerbranchen og i Holbæk by og omegn.

– Det bliver spændende at udvikle på butikken og skabe en god forretning, der kan medvirke til at udvikle branchen i lokalområdet. Samtidig har Carl Ras kompetente butiksfolk med en høj specialistviden om isenkram. Jeg har derfor set frem til at blive en del af holdet, siger han.

Åbningsfesten finder sted torsdag den 9. september fra kl. 6-16 på Stenhusvej 50 i Holbæk Megacenter.

Relateret indhold