Entreprenør fundet til ungdoms- og kollegieboliger i Aarhus

Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) og Kollegiekontoret i Aarhus (KK) har valgt Dansk Boligbyg til at opføre 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser ved Godsbanen.
Det bliver Dansk Boligbyg A/S, der skal opføre Godsbanekollegiet. Illustration: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S.
Det bliver Dansk Boligbyg A/S, der skal opføre Godsbanekollegiet. Illustration: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S.

Godsbanekvarteret i Aarhus får nu tilføjet 349 nye boliger, som skal gøre det lettere for de aarhusianske studerende at finde et hjem. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi oplever stor efterspørgsel på ungdomsboliger i Aarhus fra både danske og internationale studerende, og det er en udfordring, vi er i fuld gang med at imødekomme. Med de 349 nye boliger skaber vi hjem til flere studerende, og boligerne kommer til at bidrage til den spændende udvikling, der kendetegner godsbanearealerne netop nu, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Entreprenør udvalgt

Godsbanekollegiet er det foreløbige navn på det nye byggeri, som forventes at stå klar til indflytning i 2021. Bygherrerne bag Godsbanekollegiet er boligforeningen AAB og Kollegiekontoret, og der opføres henholdsvis 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser.

Sammen med bygherrerådgiveren Bascon | Cowi har de netop udpeget Dansk Boligbyg A/S som totalentreprenør på de mange boliger. Vinderprojektet fra Dansk Boligbyg A/S blev udvalgt blandt fem indkomne tilbud, og hos bygherrerne ser man frem til det færdige resultat.

– Godsbanekollegiet skal være et attraktivt sted for studerende, både danske og udenlandske. Det er jeg overbevist om, at Dansk Boligbygs projekt kan sikre. Det er et nytænkende byggeri med både bæredygtighed, arkitektonisk kvalitet og fællesskabet som bærende elementer, og det kommer til at tiltale en bred skare af unge mennesker, når det er færdigbygget, siger Morten Strunge, projektchef i AAB.

Internationalt afsnit

Godsbanekollegiet bliver placeret på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej. Kollegieværelserne bliver et internationalt afsnit, hvor danske og internationale studerende får en hverdag sammen, samtidig med mulighed for at deltage i et større fællesskab.

De nye beboere får blandt andet glæde af en skøn udsigt, studierum, fitnessrum, og udendørs træningsfaciliteter. Gårdrummet kommer til at fungere som et hjerte i midten af karrébebyggelsen. På byggeriets tage etableres der orangerier på tagterrasser, der kan fungere som mødesteder og opholdsareal.

Bedst tænkelige rammer

– Mange års forsøg fra Kollegiekontorets side på at etablere et internationalt kollegium i Aarhus bliver nu en realitet. Godsbanekollegiet bliver de bedst tænkelige rammer for mødet mellem danske og udenlandske studerende – inspirerende boligfællesskaber som del af et større studiemiljø og samtidig del af en centralt beliggende og spændende bydel. Vi kunne ikke have ønsket os et bedre udfald af vores mål om at skabe de bedst mulige bo-muligheder for Aarhus’ mange studerende fra ind- og udland, siger Per Juulsen, direktør i Kollegiekontoret.

Godsbanekollegiet får over de kommende år masser af nye naboer. Kvarteret er et område i rivende udvikling, hvor der vil skyde mange nye byggerier op med plads til både kultur, boliger, erhverv og uddannelse. For eksempel placeres den nye arkitektskole midt i området. Visionen for kvarteret er at skabe en ny pulserende, ungdommelig bydel, der summer af liv, og ifølge Aarhus Kommune kommer beboerne i Godsbanekollegiet med stor sandsynlighed til at bidrage til det.

Godsbanekollegiet skal stå færdigt i 2021. Illustration: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S.
Godsbanekollegiet skal stå færdigt i 2021. Illustration: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S.

Relateret indhold