I morgen sætter Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel spaden i jorden til dét, der bliver et helt nyt boligområde med blandet bebyggelse og alsidige muligheder for alle aldersgrupper.
Byggeriet på 23.170 m2, 290 lejligheder og 17 rækkehuse indeholder en række mindre kvarterer, og i alt 6 byggefelter, som opføres i 4 etaper.
For at sikre forskellighed og mangfoldighed i arkitekturen arbejdes der med forskellige højder, forskellige bygningsformer og forskellige tagformer.
Alle bygninger udføres med teglstensfacader i forskellige farver, alle lejligheder har enten altan eller en mindre have.
Projektet, der er DGNB Guld-certificeret, er tegnet af Arkitema og opføres af Raundahl & Moesby.
Nedknust tegl og regnvandssø
Projektudviklingschef hos Raundahl & Moesby, Janus Hermansen, fortæller, at man hos bolig- og erhvervsbyggeren arbejder med et generelt klimaregnskab over alle virksomhedens opførte byggerier og derfor præcist ved, hvor meget CO2, der udledes, og hvad de forskellige valg koster:
– Det gør vi også på projektet Thors Have, hvor bæredygtighed og biodiversitet er et stort fokusområde. Det er derfor glædeligt, at vi kan arbejde med elementer som genbrug af nedknust tegl, regnvandssø, bibeholdelse af eksisterende træer, lækre opholdsarealer osv., siger Janus Hermansen.
Thors Have er udviklet i samarbejde med og solgt til Heimstaden, og projektet er således det tredje i rækken i samarbejdet mellem Heimstaden og Raundahl & Moesby inden for de seneste par år.