Byggeri’23 tager imod – 300 udstillere, konkurrencer og faglige seminarer om bæredygtighed

Fra i dag og ugen ud inviterer Messe C i Fredericia til byggeri-messen, der i år blandt andet har til formål at gøre bæredygtighed håndgribeligt på byggepladsen.
Brancheforeningen Danske Byggecentre, der står bag messen, afholder en række faglige seminarer og har som noget nyt et særskilt bæredygtighedsområde. Foto: Byggerimessen.
Brancheforeningen Danske Byggecentre, der står bag messen, afholder en række faglige seminarer og har som noget nyt et særskilt bæredygtighedsområde. Foto: Byggerimessen.

For 19. gang slår Byggeri-messen i dag dørene op i Messe C i Fredericia.

Messen, der afholdes hvert andet år, varer ugen ud til den 24. marts, hvor ca. 300 leverandører fordelt på ca. 28.000 m2 udstiller produkter og løsninger til byggeriets fagfolk.

På messestandene vil besøgende som altid opleve spændende arrangementer, events og konkurrencer, og så afholder brancheforeningen Danske Byggecentre, der står bag messen, en række faglige seminarer og har som noget nyt et særskilt bæredygtighedsområde – Vælg Bæredygtigt:

– Viden og kompetencer inden for bæredygtigt byggeri bliver stadig vigtigere i fremtiden, også for udførende i små og mellemstore virksomheder. Hele bæredygtighedsbegrebet, nye regler og dokumentationskrav kan dog til tider være vanskeligt for mange udførende at forholde og relatere sig til i det daglige arbejde. Det vil Byggeri’23 gøre op med, siger adm. direktør for Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Han fortæller, at det nye område vil give håndværkerne en bedre forståelse af, hvad bæredygtighed indebærer i det daglige arbejde, så de får mulighed for at træffe velinformerede beslutninger, når de skal bygge eller renovere bæredygtigt.

Seminarer til bygherrer og smv’er

Torsdag den 23. marts og fredag den 24. marts afholder Brancheforeningen Danske Byggecentre to seminarer målrettet bygherrer samt små og mellemstore entreprenører.

Begge seminarer omhandler det nye bygningsreglement, der blev indført i januar.

Under overskriften ‘Er branchen klar til de nye klimakrav’ vil Graves Simonsen, bæredygtighedschef i Bygherreforeningen, om torsdag fortælle om, hvad de nye lovgivningskrav vedrørende bygningers klimaaftryk betyder for bygherren eller bestilleren og dennes leverandører – og om branchen er klar til at leve op til kravene.

Fredag den 24. marts vil Mads Okking, udviklingskonsulent i Dansk Håndværk, med seminartitlen ‘De nye klimakrav – hold kæft hvor besværligt! … eller er det?’ fortælle mere om, hvad de nye regler betyder for små og mellemstore entreprenører, hvad man skal kunne og om den udførendes rolle.

Kom bag om Kanalbyen i Fredericia

Derudover vil der i morgen tirsdag være mulighed for at komme indenfor i maskinrummet på Realdania By & Bygs igangværende udviklingsbyggerier inden for de to kategorier ‘MiniCO2 Etagehusene’ og ‘Det effektive byggeri’.

Her fortæller Jørgen Søndermark og Peter Fangel, der er projektchefer i Realdania By & Byg, om de første erfaringer fra de tre etagebyggerier, der indtil videre er planlagt, og som alle bygges i Kanalbyen i Fredericia.

I skala 1:1 skal udviklingsbyggerierne skabe og afprøve ny viden i byggeriet og udvikle nye løsninger. ‘MiniCO2 Etagehusene’ er monomaterielle huse – dvs. hhv. træ og tegl benyttes i så mange dele af etagebyggeriet som muligt.

På sigt skal de to huse og dermed også materialerne sammenlignes for at blive klogere på, hvordan man bygger med så lavt et CO2-aftryk som muligt.

‘Det effektive byggeri’ skal være med til at give svaret på, hvordan digitale løsninger og værktøjer kan bidrage til at skabe en mere effektiv byggeproces og herigennem undgå spild, svind og mangler.

Relateret indhold