PFA vil have dobbelt op på DGNB-guld i ny bydel

Med en investering på 400 millioner kroner har PFA købt byggegrunde i den kommende bydel Høje Taastrup C, hvor der i de næste år skal bygges to boligejendomme med guldambitioner.
PFA skyder 400 mio. kr. i de to boligprojekter. Illustration: Cobe.
PFA skyder 400 mio. kr. i de to boligprojekter. Illustration: Cobe.

Om projektet

  • PFA investerer 400 mio. kr. i to byggegrunde i Høje Taastrup C på i alt 14.366 m2.
  • Her opføres der to karrébebyggelser, hvoraf den ene indeholder 68 udlejningsboliger samt 255 m2 erhvervsareal, og den anden indeholder 82 udlejningsboliger, 7 long-stay hotellejligheder samt 295 m2 erhvervsareal.
  • Der etableres desuden 35 parkeringspladser i kælderen til den første karré og 44 parkeringspladser i kælderen til den anden karré.
  • KHS Arkitekter/Norconsult er totalrådgiver.
  • Der skal udarbejdes en ny lokalplan for at muliggøre projektet, og den forventes færdigbehandlet i juni 2020.
  • Byggeriet af de to karréer forventes igangsat i efteråret 2020.
  • Boligerne forventes klar til indflytning i hhv. ultimo 2021 og medio 2022.

PFA skal i de kommende år udvikle og opføre bæredygtige boliger i Høje Taastrup. Med en samlet investering på 400 millioner kroner har PFA netop købt to byggegrunde på i alt cirka 14.400 kvadratmeter, og her skal der bygges to boligejendomme med i alt 150 lejligheder, syv hotellejligheder samt 550 kvadratmeter erhverv.

Byggegrundene ligger i Høje Taastrup C, som Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C har lagt en ambitiøs udviklingsplan for, og som skal udvikles til en ny bydel på i alt 262.000 kvadratmeter i området mellem City2 og trafikknudepunktet Høje Taastrup Station.

Investeringen er en del af PFA’s strategi om at investere i flere boligejendomme i hele landet – herunder at opføre mellem 1000 og 2000 boliger i omegnskommunerne til København inden 2025.

– Vores analyser identificerer Høje Taastrup som et af de interessante vækstområder i Danmark, hvor der er en høj efterspørgsel efter boliger. Det, forventer vi, vil fortsætte fremover – ikke mindst med tanke på, at Høje Taastrup med den kommende bydel vil forandre sig i en endnu mere attraktiv og bæredygtig retning, siger Mikael Fogemann, chef for Danske Ejendomme i PFA.

De kommende ejendomme bliver opført med en målsætning om at opnå bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

– Det meget spændende byggeri, som PFA har på tegnebrættet, er placeret centralt i bydelen og kommer dermed til at spille op til det nye rådhus, som Høje-Taastrup Kommune vil opføre, siger Lars Bloch, administrerende direktør for Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C.

Relateret indhold